2024-01-08 108 浏览
多次到訪安定村睇中醫,除咗H.A.N.D.S同輕鐵站附近有食店,今日先發現友愛商場地下呢間泰國餐廳裝修主為簡約舒適,深綠配襯白色營造泰式resort風格,寬敞開揚,燈光通明咁啱仲趕到試佢哋嘅抵食自選下午茶餐$48,仲要免加一,包埋嘢飲,真係非常之抵嚟食泰國菜,湯粉必選:冬蔭功+金邊粉,配滑滑海南雞仲叫咗杯港式熱咖啡可能呢段時間比較少人,上菜速度極快,先嚟咗大大杯嘅咖啡,成set杯碟極度似去咗resort咁嘅feel,忍唔住咖啡都打卡由於對大豆敏感,落單不忘同侍應講聲走芽菜,呢位年輕男侍應仲細心問仲有無d咩唔食得,上菜嘅時候仲將其他醬料配菜分開碟仔上,極度窩心主菜嚟啦~ 食粉麵就一定係先試湯底~ 冬蔭功湯底極度正宗香濃入口但不搶喉,香料味道豐富而適中,辣度連平日都不係好食得辣嘅我都食到,真係非常之啱我金邊粉幼細滑得嚟有彈性,份量足足係食lunch咁大碗!海南雞喺熱湯上,香軟暖滑,仲保留到海南雞本身嘅味道師傅手勢好好,完全無骨,小朋友食都無有怕想嚟下午茶試正宗泰菜?記得1530好嚟到入座!佢哋1545截單吖~ 有位姐姐見我食得咁滋味,又有大大杯嘢飲,入嚟想叫我個餐,可惜1546,年輕侍應都

嚟食泰國菜,湯粉必選:冬蔭功+金邊粉,配滑滑海南雞
仲叫咗杯港式熱咖啡

金邊粉幼細滑得嚟有彈性,份量足足係食lunch咁大碗!

海南雞喺熱湯上,香軟暖滑,仲保留到海南雞本身嘅味道
師傅手勢好好,完全無骨,小朋友食都無有怕

想嚟下午茶試正宗泰菜?記得1530好嚟到入座!佢哋1545截單吖~ 有位姐姐見我食得咁滋味,又有大大杯嘢飲,入嚟想叫我個餐,可惜1546,年輕侍應都幫唔到你落單啦~

最驚喜係,食完個下午茶,仲有coupon收,下次嚟食又可以用,呢餐認真抵
2024-01-08