銅鑼灣Savor Kitchen最近出咗個新餐牌,聽到風聲話好有驚喜,我第一時間衝去試!🦀 開胃菜:法國風情 x 港式驚喜!🇫🇷🇭🇰香草牛油帶子,帶子煎得啱啱好,外層微焦,入面仲好Juicy,配埋嗰啲香草牛油同焦糖蘋果米,甜甜地又帶點清新,完全唔會蓋過帶子嘅鮮味,好有法式Fine Dining嘅感覺。🦞 湯品:法式龍蝦湯:個湯底夠晒濃郁,啖啖都係龍蝦嘅鮮味,飲落去個口腔充滿晒香氣,感覺成個人都暖晒。佢哋做到個湯又滑又creamy,但又唔會話過分濃稠,真係飲得出廚師嘅功力。🍝 意粉:手拆蟹肉長通粉:長通粉口感Al Dente,煙韌得嚟又掛汁。蟹肉都幾多,唔係碎濕濕嗰種,食落啖啖都係鮮甜嘅蟹肉味。最驚喜係佢用咗Lardo(義式豬油),加埋啲蒜同Chives,食落好香好creamy,但又唔會油膩,將個蟹肉嘅鮮味推到極致,真係好高章!🥩 主菜:廚師精選炭燒牛扒:佢哋今日係用澳洲M3和牛,呢塊M3和牛炭燒到外層焦香,入面仲保持到粉嫩嘅肉質,入口即溶,充滿晒和牛獨有嘅油香,但又唔會膩。配埋佢哋個Curly Kale、Shallot Puree同埋松露牛肉汁,個汁嘅味道好濃郁,點少得埋佢哋自家製嘅黑

🦀 開胃菜:法國風情 x 港式驚喜!🇫🇷🇭🇰

🦞 湯品:

🍝 意粉:

🥩 主菜:

廚師精選炭燒牛扒:佢哋今日係用澳洲M3和牛,呢塊M3和牛炭燒到外層焦香,入面仲保持到粉嫩嘅肉質,入口即溶,充滿晒和牛獨有嘅油香,但又唔會膩。配埋佢哋個Curly Kale、Shallot Puree同埋松露牛肉汁,個汁嘅味道好濃郁,點少得埋佢哋自家製嘅黑蒜,為成道菜增添咗一份獨特嘅香氣,真係食得出大廚嘅心思同功架!👍

🍮 甜品
芒果芭菲配椰奶雪葩:芒果味濃郁,配埋清甜嘅椰奶雪葩,口感豐富,唔會太甜,食完感覺好Fresh,啱晒夏天!