餐厅: 五月星牛肉麵
资讯:

2021-10-14 119 浏览
位於觀塘既工廈食堂,主打台灣眾多美食,鐘意台灣美食既你點可以錯過🇹🇼!-鹽酥豚肉鹵肉飯🐷$73雖然賣相唔太討好,但食落口絕對會改觀😍。鹽酥豬既炸粉厚薄適中,而且好乾身,一啲油膩感都冇🐷。鹵肉用既豬肉應該用左蝦米同洋蔥烹煮🧅,成個味即刻升華唔同左。足料,抵讚👍🏻!五月星伴麵🍜$63同鹽酥豚肉鹵肉飯有異曲同風之味: 賣相未必係最好,但食落口一定超出你預期🐷。個麵底超彈口,口感一流。佢既配料加左菇🍄同青瓜🥒。啲菇令到個麵多左鮮味,而青瓜係醃過既,但仲會食到少少脆既質感。整體同個麵好夾,,有一個清爽既感覺⛳️!-刈包🍞$32小編覺得呢個真係必試!香港好食既刈包真係少之又少,五月星一定係其中之一。饅頭一啲都唔痴牙,仲好有咬口。而五花腩好Juicy好夠味🐖,但略嫌有少少鹹,但夾埋個包食就恰到好處👍🏻。任食小食🍆$32呢個追加小食真係好抵啊! 可以揀既小食有麻辣鴨血🦆,蒜泥白肉,黃金皮蛋等。呢啲都只需要32蚊咋!仲可以添食啊😍!啲小食都幾好味。因為真係大多野揀啦🤣小編淨係食左其中一啲小食咋。麻辣鴨血夠辣,蒜泥白肉夠味同肥瘦適中🧄,涼伴茄子質感軟而不爛🍆。唯獨係甜不辣相對遜色,其他都OK!
鹽酥豚肉鹵肉飯🐷$73

五月星伴麵🍜$63