去食泰國嘢唔一定去九龍城嘅,今日我喺旺角食咗一間好好食嘅泰國餐廳,叫做阿來泰式地道風味。呢間真係好地道的!味道好價錢又親民!每碟都大大碟!好味又抵食!難怪keep住好多客人!熱氛好好丫!最怕全餐廳得我1枱,雖然好多客人,不過服務都勁好又細心!有笑容,仲見我地食蝦會拎濕紙巾比我地!真係好好!講返野食,我地嗌個2人餐,才3百多,不過就好多野食同碟碟大份,先來冬陰功湯好多料,菇丫蝦等各種食材,蝦都新鮮又大隻,味道又好,分到2碗多d,好味。之後炸蝦餅,超好食好香脆!又係勁大舊同大碟,點埋漿好好食!選擇之下揀左海南雞,好肥隻雞,但食落吾會油膩,好滑,仲有一大碗青咖哩,我地揀左牛,太大碗,真係好抵食,吾會太辣,我吾太食到辣嘅都食到,食吾晒!仲有通菜!我估佢有斤半係度,因為放到好實,4人份量嘅菜咁,好多!最後套餐仲可以飲埋特色飲品!我老公嗌左咸0 7,我就凍柑桔蜜,正丫!!呢間平靚正又方便一定常來!

呢間平靚正又方便一定常來!