2023-11-12 3160 浏览
今次試咗位於Ritz Carlton 103樓嘅意大利菜Tosca 今次試咗一個4course dining Minuetto ($1688 per person)佢另外仲有另一個白松露嘅5 course dining ($2988 per person)佢有一個champagne trolley可以選擇唔同champagne飲用🥂但係我哋揀咗自己開一支blanc de Nior 2008 vintage 🍾咁介紹返我哋食個Menu先啦🙈餐廳有提供welcome snack同埋麵包配上自選橄欖油橄欖油有4款 由左至右第一款係比較淡 第二款係比較甜第三款係比較濃同埋creamy第四款就係三合一可以比客人選擇嘅‼️分別係牛肉 蕃茄同埋龍蝦嘅小食第一道菜係法國藍龍蝦🦞佢係分開咗兩樣上一個係魚子醬龍蝦moose 另一個係魚子醬配上龍蝦肉Moose後感層次分明😋龍蝦肉新鮮甜味 係我認為最好食嘅一道菜第二道菜係海膽扭環粉🍝配上西蘭花及芥末汁係一個幾新鮮同埋特別嘅組合海膽超級新鮮 好濃味😳第三道菜係煎海鱸魚幾香口 嫩滑 😝不過喺預料之內就唔算特別驚喜第三道菜其實佢另外有烤豬選擇不過我哋比較鍾意食魚就冇
佢有一個champagne trolley
可以選擇唔同champagne飲用🥂