黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
2024-05-05 88 浏览
📍 黑木亭居酒屋 (金马伦道) (尖沙咀)尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地舖至1楼今日想食日本野,趁过左lunch hour繁忙时段去左试黑木亭,入到去装修都几有特色,空间都几阔落,坐得几舒服。✨✨✨叫左个二人前午市商务餐💰$399首先前菜有两只法国生蚝,同埋薄切白身鱼刺身,食落好新鲜,一啲都唔腥,刺身上面仲加左啲柚子酱,好清新。☺️☺️之后熟食有烧蟹甲罗配四件多士,好足料,入面有大量蟹膏蟹肉,配上脆香既多士食,一啲都唔会漏,味道浓郁美味。😍😍定食方面,我哋叫咗流心溶岩蛋三文鱼饭,一嚟到见到都有少少吓亲,因为份量好大碗,虽然呢个流心蛋唔算好流心,但系烧三文鱼加埋满满嘅蛋黄酱,仲有明太子嘅加持,真系太好味😋最后食到一粒都冇剩另一款定食我哋加钱叫咗火焰带子海胆丼,卖相十分吸引,海胆亦都比我想像中多,海胆同带子下面系紫菜,最底先系饭,份量适中,可以一匙羹滗到落底,一啖食晒所有材料,唔错唔错。🤙🤙🤙最后亦都加钱叫咗杯饮品,蓝蝶花佛手柑熊茶,太可爱了,旧冰系熊嘅形状,入面有柑橘,旧冰一路溶啲味愈出,又有得睇又有得饮,正!!!#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀探店 #黑木亭居酒屋
📍 黑木亭居酒屋 (金马伦道) (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地舖至1楼

叫左个二人前午市商务餐💰$399