2020-06-06 708 浏览
依家酒店平左好多,又无得去旅行, 就plan咗去同女朋友入屯门玩两日一夜。 🥳听住屯门嘅朋友介绍,去咗呢间高质隐世小店。铺面同招牌都稍有怀旧嘅味道,入到铺,店员招呼周到,老板亦好好礼貌,很有家的感觉!🥰今次叫左好多款食物,每一款我地都好钟意,食到超级满足!炸饺子 ($39/5只)呢个炸饺子皮脆肉嫩!老细真系打通胀咁😖将啲馅塞到只饺子涨到成个波咁!🥳炸完之后好香口食落香脆得黎,内馅都唔会干净净~呢个馅我地就拣左韭菜猪肉饺🤩煎饺子 ($39/5只)煎饺虽然冇炸饺咁脆,但都一样系好香、够晒镬气架🤩睇图都见到佢皮有几薄、馅有几靓!老板娘自己包啲饺子真系佛心咁将啲馅塞晒入去架!😝呢个系椰菜猪肉饺,唔钟意韭菜嘅朋友可以叫老板娘转呢个😌金顺什锦上海面 ($66)什锦面啱晒选择困难嘅我地,一碗面咩𩠌都有晒~😏有鸡肉同猪肉串烧、鱼蛋牛丸、白菜同2只煮水饺。🥰个上海面底非常烟韧弹牙,好味!个汤底系完全无味精嘅牛肉汤底😛最惊喜嘅系牛丸同鱼蛋都非常之弹牙香味浓郁,原来系自家制嘅丸黎!🤩呢度仲有得买呢啲自家制丸类返屋企自己煮架!😍真系好有心机!清汤牛腩 ($66)牛腩汤汁无味精,加分!虽然味道系偏啖,但都一样食
香脆饺子

炸饺子 ($39/5只)

呢个炸饺子皮脆肉嫩!
老细真系打通胀咁😖将啲馅塞到只饺子涨到成个波咁!🥳
炸完之后好香口食落香脆得黎,内馅都唔会干净净~
呢个馅我地就拣左韭菜猪肉饺🤩

香煎饺子

煎饺子 ($39/5只)

煎饺虽然冇炸饺咁脆,但都一样系好香、够晒镬气架🤩
睇图都见到佢皮有几薄、馅有几靓!
老板娘自己包啲饺子真系佛心咁将啲馅塞晒入去架!😝
呢个系椰菜猪肉饺,唔钟意韭菜嘅朋友可以叫老板娘转呢个😌

串烧
金顺什锦上海面

金顺什锦上海面 ($66)

什锦面啱晒选择困难嘅我地,一碗面咩𩠌都有晒~😏
有鸡肉同猪肉串烧、鱼蛋牛丸、白菜同2只煮水饺。🥰
个上海面底非常烟韧弹牙,好味!
个汤底系完全无味精嘅牛肉汤底😛

清汤牛腩

清汤牛腩 ($66)

牛腩汤汁无味精,加分!
虽然味道系偏啖,但都一样食得好过瘾。
牛腩焖得好念,入口舒服,口感一流。👍

腐竹薏米豆腐花

腐竹薏米豆腐花 (跟餐免费)

呢个腐竹薏米豆腐花可以拣冻或者热嘅,
夏天咁热紧系拣冻啦!🤓
食落口好清凉超爽,仲好开胃添~

豆腐(冻)

跟餐另外可以拣豆浆,都系老板娘自家制😱
又新鲜又香浓,超重豆味架!🤤🤤

最后不得不提嘅系,朋友推介我一定要试呢度嘅辣酱,
果然名不虚传呀!加半匙落碗面,即刻超级香!😍
佢只辣系带麻,钟意食辣嘅人一定唔可以错过!

餐厅贴左好多报导,睇得出老板同老板娘超用心经营😍
佢地仲好佛心添!唔止料靓料多,价钱好抵,
学生食任何面餐仲可以减$12同送晒豆浆糖水!🤩
一定要去试下!