2019-05-13 57 浏览
提早母親節快樂飯💖搵食艱難,不過辛苦搵來自在食🤭今個星期就提早慶祝咗母親節,帶媽媽去咗銅鑼灣一間樓上好高級嘅酒吧餐廳享用西餐。老實講,價錢真係唔平,但一啲都唔會唔捨得,畢竟媽媽多年嚟嘅照顧,同埋自己有能力請屋企人食飯係幸福嘅❤️. 餐廳畀我嘅感覺係地方雖小,但係五臟俱全。底層有酒吧,中層有餐廳,頂樓就係天台嘅位置,好天嘅時候喺嗰度唱飲,別有一番風味。.食物價錢雖然平,但感覺物超所值。由小食前菜到主菜甜品,每一款都充滿驚喜,當中我一定要介紹嘅係鳳眼餃👍皮薄晶瑩,裏面嘅蝦彈牙爽口, 而且蒸籠仲印上咗餐廳嘅標誌。另外🦞龍蝦湯香濃而不鹹,調味啱啱好🌟.安格斯牛乾炒牛河咁奢侈,都係第一次食,確實唔係啤水牛肉,充滿牛嘅濃郁同埋口感❤️ 炒牛河都唔會特別油同埋咸。.清清地嘅中式薑汁蒸糕成為咗完美嘅晚餐落幕,甜而不漏,清潔味蕾係最好嘅選擇👍
提早母親節快樂飯💖

另外🦞龍蝦湯香濃而不鹹,調味啱啱好🌟