趁圣诞假期,我同屋企人去左马湾行下沙滩、游马湾公园,好relaxed 黄昏时,我哋决定喺挪亚方舟度假酒店丰盛阁食自助晚餐!餐厅有180度全海景,好有度假氛围!今次自助晚餐系「海鲜。和牛」尝味冬日自助晚餐!当然有唔少和牛菜式,包括精致的香煎蒜片和牛粒、酥炸和牛肋条、黑松露和牛菘炒饭以及和牛金钱展刀削面配越式汤!香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋条都好正,食完又食!海鲜种类好多,有加拿大鳕蟹脚、波士顿龙虾、蓝青口、加拿大翡翠螺,仲有刺身等!最钟意食鳕场蟹脚同埋龙虾,好鲜甜!熟食都有好多选择,醉香花胶北菇鸡煲、烧美国有骨肉眼、香草焗羊架、慢煮西班牙杜洛克猪柳、慢煮鸭胸、清蒸石班及香草牛油焗田螺等!最吸睛嘅系热熔瑞士芝士!即刻帮你加热,即刻刮出嚟畀你!香草焗羊架好嫩滑!醉香花胶北菇鸡煲都系必食,花胶几大块!甜品都好吸引,好多选择!红莓樱桃蛋糕、朱古力香蕉慕丝蛋糕我觉得最正嘅系可以任食 Movenpick 雪糕!最钟意就系玩朱古力喷泉、冬甩同埋水果!真系好满足!
黄昏时,我哋决定喺挪亚方舟度假酒店丰盛阁食自助晚餐!
餐厅有180度全海景,好有度假氛围!

今次自助晚餐系「海鲜。和牛」尝味冬日自助晚餐!
香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋条都好正,食完又食!
最钟意食鳕场蟹脚同埋龙虾,好鲜甜!
最吸睛嘅系热熔瑞士芝士!即刻帮你加热,即刻刮出嚟畀你!
香草焗羊架好嫩滑!
醉香花胶北菇鸡煲都系必食,花胶几大块!
甜品都好吸引,好多选择!红莓樱桃蛋糕、朱古力香蕉慕丝蛋糕
我觉得最正嘅系可以任食 Movenpick 雪糕!
最钟意就系玩朱古力喷泉、冬甩同埋水果!

真系好满足!