2018-01-07
🇰🇷The Joomak🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🇰🇷初試正宗韓式人參雞湯🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀再次黎到Joomak,今次就襯冬天試佢既人參雞湯😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀估唔到食完煲人參雞湯,重可以順手打埋龍蝦火鍋😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀咁新奇既食法真喺第一次試😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣Fridayla小百科:原來冰菜營養價值豐富,含有氨基酸,菜葉上的透明結晶則含有鹽份,味道帶蘋果酸及些微鹹味,所以無需特別調味,煮熟後已經可以直接品嘗😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣人參春雞湯底💲258💭特登選用咗西班牙無激素走地雞😳😳💭食落真喺好嫩滑🤤🤤煲咗湯都唔會覺得老💭個湯底味道都好足,最愛藥材湯😍😍💭最正喺內裡既人參糯米餡😍😍💭做法好正宗,兩個人食夠嗮飽😆😆 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣龍蝦豐盛拼盤💲498💭龍蝦真喺好彈牙,啖啖肉😍😍💭肥牛脂肪比例一般,所以比較韌😳😳💭豬腩片有驚喜,同韓
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🇰🇷初試正宗韓式人參雞湯
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
再次黎到Joomak,
估唔到食完煲人參雞湯,
重可以順手打埋龍蝦火鍋😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭特登選用咗西班牙無激素走地雞😳😳
💭食落真喺好嫩滑🤤🤤煲咗湯都唔會覺得老
💭個湯底味道都好足,最愛藥材湯😍😍
💭最正喺內裡既人參糯米餡😍😍
💭龍蝦真喺好彈牙,啖啖肉😍😍
💭肥牛脂肪比例一般,所以比較韌😳😳
💭豬腩片有驚喜,同韓式醬油好夾🤤🤤
💭鯪魚肉混咗泡菜,所以唔會太彈牙😣😣
💭墨魚滑口感會好d,分量都唔少😳
💭冰菜口感爽脆,本身已經好夠味😍😍
💭未試過既真喺會有驚喜😎😎
💭羽衣甘藍就偏苦,但L小姐話有益喔😣
💭所以唯有乖乖食嗮佢啦😭😭
⠀⠀⠀⠀⠀