2019-11-08 186 浏览
鼎会馆系我嘅food list 里面好耐,趁佢光荣结业之前食返餐,不论味道、环境同服务都真系几唔错,真系有d唔舍得.环境方面,餐厅装修好靓,而且坐得好舒服餐具同茶壶嘅设计都好用心,打卡一流庭园茶聚2人套餐($768)🍽话梅圣女果圣女果即系车厘茄,系我食过最甜既车厘茄,用话梅汁浸,带微微酸,旁边有个话梅汁,可以点车厘茄嚟食,几开胃👐🏻🍽精选炖汤个汤好多材料,有鸡、猪肉同螺头,够热,味道好浓,而且带点清甜🍽香糟卤水鹅肝鹅肝入口即溶,酒香味道出众,齿颊留香,食完冇耐已经好挂住阵味道.迷你豆沙煎堆煎堆炸得几香口,而且豆沙馅甜度适中.贵妃蚌稻庭面贵妃蚌食落几烟韧,而且有鲜味,稻庭面软硬适中,食落几弹牙,索哂d酱汁几野味🍽梨香酿带子带子用左虾胶同梨片酿埋一齐,口感几丰富,带子好鲜味,配埋爽弹既虾胶同甜甜地既梨片,味道好夹,.🍽怀旧虾多士炸得香脆,而且食落唔会油腻,虾胶都几厚,口感弹牙,连埋脆口既多士,食落几有层次感.🍽紫晶千岛汁脆虾球虾球新鲜爽口,千岛汁包住成个虾口,酸酸甜甜几开胃,如果有碗饭送下仲正.🍽秘制叉烧叉烧系西班牙黑豚肉烧出黎既,半肥瘦,而且分明,口感几软熟,味道同平时既叉烧差唔多甜品方
环境方面,餐厅装修好靓,而且坐得好舒服
餐具同茶壶嘅设计都好用心,打卡一流

庭园茶聚2人套餐($768)
🍽话梅圣女果

🍽精选炖汤

🍽香糟卤水鹅肝
迷你豆沙煎堆
煎堆炸得几香口,而且豆沙馅甜度适中
贵妃蚌稻庭面

🍽梨香酿带子
🍽怀旧虾多士
🍽紫晶千岛汁脆虾球
🍽秘制叉烧

甜品方面有芋蓉炖鲜奶
有金箔系面,感觉好高级,炖鲜奶嫩滑,奶味香浓配埋杰身既芋蓉,几重芋头味
蜂蜜黑糖糕
口感弹牙,甜甜地,食到淡淡既蜂蜜同黑糖嘅味道,几清香