2020-01-18 33 浏览
一間係長沙灣既小店,店舖入面有2個年輕人,外表好似我咁毒,但卻已經打理緊間唔錯既串燒店。見到佢地,雖然講野陰聲細氣,招呼又唔算熱情,但就feel到佢地想份衝勁,面臨地產霸權,都要係香港開食舖,係呢個社會做一個staker店舖雖小,但用料都唔差,雖然格局有唔少可改進既地方,例如開2邊爐,咁快d出貨比人,好過空左一邊廚房,串燒店黎講,環境都算企理乾淨。食物方面,有提供套餐,都算幾抵食,但出菜方式就比較特別,佢一定要整曬全部你點既串燒先會出菜,上枱既時候排到靚靚仔仔,都唔錯,但出菜就可以快一點點🧐味道方面,火喉掌握得幾好,調味方面,就清淡左少少,但入口都唔算差,比較健康一點既串燒。餐牌有得點五大訴求,但可惜既係出菜就無呢樣。唔知呢五大訴求失蹤左,定已隨著炭火熄滅左,希望呢間串燒店未來仲keep到團火喇!

餐牌有得點五大訴求