2023-08-22
尖沙咀有好多韓國餐廳,最近朋友搵左間裝修超復古既韓食試下,由於店舖唔算好大,好彩book左位去到就有得食。去到現場氣氛好好,好似真係去左韓國大排檔咁樣,每個位都有唔同既打卡位,超打卡able~我地見好多枱都會叫一鍋鍋,所以我地打開個menu 就直奔去鍋物區.街頭魚糕串串(半份)$146 + 拉麵$15超有風味地用上gas爐熱住啲魚糕,而且半份既份量一啲都唔少,已經足夠兩個人食;湯頭都唔會好重味精味,食完唔會好口渴,加拉麵吸左啲湯有少少似食部隊鍋,成個感覺真係好似冬天去左韓國街頭掃街一樣。.炸流心芝士豬扒 $72CP值超高,豬扒大大塊,炸粉唔會好厚而且炸到卜卜脆;芝士份量都好十足,就算放耐左都仲有拉絲效果同埋唔會好油膩,如果配埋白飯應該一流呀.招牌炒章魚 $146又係有個推介手指公,章魚仔炒到好爽口,微微既辣度適合,連唔多食辣既朋友都handle到~.粒粒提子汁 $20以為會係平時韓國餐廳既罐裝飲品細細罐,但原來係大大杯既即沖飲品都算係誠意之作
.招牌炒章魚 $146