2022-11-20 2625 浏览
呢個rosewood 住宿優惠包咗兩個set dinner同早餐,都係Holt’s Café享用😍 之前已經聽朋友講佢個早餐好正😍教到我一直心思思想試吓😏裝修好型格,主要以黑白為主😏仲有裝飾都好特別😜坐低之後,侍應就會拎啲餐包俾我哋享用先😂個set dinner 包左一個前菜、一個主菜、仲有一個甜品🔻前菜🔸Salmon Gravlax個香草醃三文魚好夠味,加埋檸檬汁更加突出三文魚嘅味道,配埋多士一齊食,真係very good 🔹Burrata Cheese 我男朋友好鍾意食呢個芝士沙律(本身我係我嘅)😍佢話個芝士好乳酪咁加埋d蕃茄一齊食就唔會咁濟😂最後佢食咗差唔多一大半 😂我都係食咗少少咋🤡🔺主菜🔸神級叉燒飯聽人講啲到啲叉燒飯好出色,咁一場嚟咁就要試吓啦😂叉燒係用咗西班牙黑毛豬梅頭肉,飯底就用😏日本米再撈上豬油和麻油,我覺得個叉燒係燒好香同肉質比較淋身,個醬汁可以突出叉燒嘅味道,唔知個飯係咪加咗豬油同麻油嘅緣故,個飯有啲難😃不過整體都唔錯嘅😀🔹香煎北極紅點鮭 魚質嫩口😜好有鮮味😃醬汁係用車厘茄整成,酸酸地又好開胃🔺甜品其中一個甜品轉左水果拼盤😀另外一個就係是日甜,個甜品入邊有好多個nu

裝修好型格,主要以黑白為主😏仲有裝飾都好特別😜

坐低之後,侍應就會拎啲餐包俾我哋享用先😂

🔻前菜
🔸Salmon Gravlax

🔹Burrata Cheese

🔺主菜
🔸神級叉燒飯

🔹香煎北極紅點鮭
魚質嫩口😜好有鮮味😃醬汁係用車厘茄整成,酸酸地又好開胃

🔺甜品
其中一個甜品轉左水果拼盤😀另外一個就係是日甜,個甜品入邊有好多個nuts
2022-11-06
庆祝纪念