2018-09-21
好耐冇燒過嘢食,睇天氣報告話weekend會無咁熱,咁就梗係要去燒嘢食啦,一行6人,最後揀咗嚟呢度,貪有山景同埋朋友話好企埋。喺天水圍站行過嚟,好快趣就到!下午黎到未天黑,可以玩下依度既設施先,巴士幾靚幾得意,附近山坡影相都幾開心之後到夜晚先開始燒野食,同平時啲燒烤場唔同,呢度每張檯都有個號碼,唔需要爭檯,檯與檯之間又唔迫,感覺都好舒服坐咗陣,起咗個爐之後,啲食物就ready了。服務員會拎D食物比我地,唔同嘅食物用一個啤咗口嘅袋載住,袋面有張印咗食物名嘅貼紙,感覺衛生好多食物醃得超入味,但唔會一味得個鹹字,至少燒完當晚都冇超口乾,呢樣真係好重要!黑椒雞扒好大塊連雞皮,就咁睇貓貓都問,好似唔覺有黑椒咁嘅?但原來一路燒一路都有黑椒味湧上嚟㗎!食落啲黑椒味好勁,仲有啲辣添!鮑魚呢種係好大條嘅鮑魚,平時比較少見,而且好好味添喎!好多時燒野食細路都會覺得悶,但呢度旁邊仲有俾細路玩嗰啲玩具車、籃球機等,的確做到大人細路都啱玩。
黑椒雞扒
鮑魚
呢種係好大條嘅鮑魚,平時比較少見,而且好好味添喎!