2019-01-24 1309 浏览
呢日去咗BBQ😏😏!喺天水圍天悅輕鐵站落車行大概十分鐘就到我地今日嘅目的地啦🥰🥰  一入門口就係收銀處,行入少少就有一大片草地,有各種遊戲適合一家大細玩⛳🏸🏀 燒烤爐附近仲有一個個貨櫃改裝而成嘅冷氣屋仔,啱曬夏天怕熱想嘆住嚟燒烤嘅朋友仔🚚🏠 呢到半日入場費係$150,可以全部用嚟買嘢食嘢飲,食物方面都幾多選擇,價錢合理,味道都唔錯!呢個BBQ場服務仲好周到🤩,有專人幫你起好個爐,側邊仲有一桶炭等你慢慢燒,仲會幫你拎曬啲食物放入側邊嘅水桶,等解凍👍🏻食牛扒先發覺無帶海鹽調味,但估唔到有埋海鹽黑椒調味料借,認真服務周到,抵讚👍🏻
呢日去咗BBQ😏😏!

一入門口就係收銀處,
行入少少就有一大片草地,有各種遊戲適合一家大細玩⛳🏸🏀

燒烤爐附近仲有一個個貨櫃改裝而成嘅冷氣屋仔,
啱曬夏天怕熱想嘆住嚟燒烤嘅朋友仔🚚🏠

呢到半日入場費係$150,可以全部用嚟買嘢食嘢飲,
食物方面都幾多選擇,價錢合理,味道都唔錯!

呢個BBQ場服務仲好周到🤩,有專人幫你起好個爐,

2019-01-23 700 浏览
峻嶺高爾夫球練習場及燒烤場好夠大,岩晒成班朋友同一家大細過黎bbq~ 只需要俾150蚊入場費可以玩足半日,入場費仲可以用黎兌換食物食物種類大路,有日本蕃薯、粟米、金菇、牛丸、芝士腸、豬扒、牛扒、牛仔粒、雞腎、雞翼等。燒烤爐有個燒網,可以自己加炭,隔離有個水桶可以解凍食物。但略嫌D炭太快燒晒,一轉炭好快就燒晒,燒兩轉食物就要換炭。當中最推薦金菇同埋雞腎,金菇用錫紙包住,個錫紙可以方便用黎裝住其他燒烤食物。而個雞腎好入味仲好有咬口,yummy👅。入面仲有帳篷可以坐入去食,夠晒relax 燒烤場入面幾多遊戲玩,包括有足球機,麻雀,草地兒童樂園,一邊食一邊玩。岩晒一家大細黎gathering玩大半日既地方﹗﹗﹗自己仲可以帶少少飲品同食物黎燒,真係夠晒FREE﹗

燒烤爐有個燒網,可以自己加炭,隔離有個水桶可以解凍食物。

但略嫌D炭太快燒晒,一轉炭好快就燒晒,燒兩轉食物就要換炭。

入面仲有帳篷可以坐入去食,夠晒relax

岩晒一家大細黎gathering玩大半日既地方﹗﹗﹗

自己仲可以帶少少飲品同食物黎燒,真係夠晒FREE﹗
2018-10-20
用餐优惠
試食活動
  • 雞腎
2019-01-02 704 浏览
想帶埋隻狗去BBQ,見呢間環境好似唔錯就試下,比想象中乾淨,一定會再黎。食物:食咗牛柳粒、雞翼、豬頸肉、粟米、茄子、蝦、帶子。全部都幾滿意,牛柳粒加鹽會好味d,要另外問職員攞。推薦豬頸肉同帶子。有d食物餐廳無提供,包括麵包同綿花糖,有幾枱客自備麵包黎燒。環境:未試過BBQ有咁大地方,每一枱都隔好遠,而且非常乾淨,落雨都唔怕有好大把遮。得兩個人都有比好大地方燒,一個大爐另有一張細枱,眼見都有幾枱情侶兩個人去。另有免費泊車,很方便!服務:幫你開爐、加炭、送食物黎,服務好好。衛生:肉同海鮮都係真空獨立包裝,唔係一般BBQ場一堆肉咁由你夾,very impressed!抵食:Per head大約$2xx,very reasonable

食物:

環境:

服務:
幫你開爐、加炭、送食物黎,服務好好。

衛生:

抵食:
2018-12-24
庆祝纪念
圣诞节
  • 豬頸肉
  • 帶子
2018-11-29 1192 浏览
有朋友介紹,喺天水圍開咗一個燒烤場,燒烤場係要收入場費加開爐費,但入場費可以用來換領食物,其實即係比開爐費,感覺都好化算,於是便同幾個朋友一齊去燒烤。初時都以為食物一般份量好少價格好貴。點知食物係獨立包裝嘅,比愛感覺好乾淨衛生,而味道亦都10分美味。值得一試
,而味道亦都10分美味。
值得一試
2018-11-09
用餐优惠
團購
  • 牛扒
2018-11-08 1486 浏览
家人想來一個即興燒烤,所以去了峻嶺燒烤場,這燒烤場為於天水圍馮家圍天慈路天華路交界。個人頗喜歡燒烤場的環境,感覺潔淨。入場人士可以用入場費換購食品,之後便可等待食物來到及等待開爐。燒烤爐的設計頗為方便,上面放了一個鐵絲網,只要把食物放上去便可烤熟,不需用燒烤叉。今次和家人二人同行來燒烤,選了約五款食物。沙爹一口牛的味道不錯,最喜愛塗上厚厚的蜜糖去燒,外面烤得微脆,裡面香軟。蜜糖脆皮腸和香甜粟米也是快熟的食物種類,如果粟米能預先加少許調味料,便會更佳了。主要我也會塗上幾層蜜糖去燒,燒至脆皮腸的外皮爆開了,便可開動。為了善用咖哩汁,特別把咖哩魚蛋和金菇放在錫紙盤上同煮,令金菇的味道更加豐富。煮的過程中,咖哩汁的愈來愈濃,味道頗濃。當然少不了吃少許海鮮,原隻大虎蝦的肉質實淨,味道不錯。燒烤場在不同位置也設置了洗手盤,十分體貼,而且廁所感覺乾淨,廁紙充足。

2018-11-07
2018-11-05 1073 浏览
呢度環境超靚,有隻超級大鴨仔喺度,仲有好多遊樂設施,食嘢之前或者食到中途,可以玩吓藍球,打打羽毛球,好多燒烤果陣會玩嘅嘢呢度都有得借。不過聽啲員工講話每日有段時間特別多蚊,所以佢點咗蚊香比我哋,但喺我哋坐咗幾個鐘都唔覺得有蚊群喺附近。燒烤爐同啲檯超乾淨,個員工話個燒烤場開咗一年,佢哋真喺保養個燒烤場保養得好好。多卵魚唔覺太咸,燒到錦上吓搽啲佢哋提供嘅蜜糖,然後再燒,出來嘅效果真喺幾好。熊本一口牛就每面燒10s左右,見到少焦轉另一面,食落超級juicy同埋牛肉味好重。檸檬雞翼正喺燒緊已經檸檬味好勁,食落陣檸檬味更無令人失望。

檸檬雞翼正喺燒緊已經檸檬味好勁,食落陣檸檬味更無令人失望。
2018-10-19
2018-11-01 1055 浏览
峻嶺燒烤場及高爾夫球練習場 ( 每位$150最低消費)秋高氣爽, 最適合BBQ, 天水圍峻嶺燒烤場, 交通方便, 由天水圍美湖居行入去大約十分鐘到達 , 亦可自行架車去, 凡消費可免費泊車, 先去服務台攞枱 , 訂燒烤食物, 大約15分鐘後有人送食物嚟及幫助起火開爐 , 開爐費($80)已包括炭 , 紙巾 , 餐具, 燒烤夾等, 貼心又方便 .如果天氣熱也不怕, 因為有豪華冷氣車租, 可供休息 又涼快又有私人空間 .多種食品供選擇, 我就最喜歡燒多春魚, 帆立貝, 帶子 , 熊本一口牛 , 蜜汁叉燒, 蜜糖雞翼 , 醃得非常入味, 肉質鮮嫩😋燒烤完後有多種戶外活動, 小朋友有波波池, 坐船仔, 足球 , 排球 , 羽毛球等等 , 大朋友可以去golf 場地練習, 小朋友多一個親親大自然的好地方. 地址: 天水圍馮家圍天華路及天慈路交界 Address: Tin Wah road and Tin Tsz road junction, Fung Ka Wai district, Tin Shui Wai, NT
峻嶺燒烤場及高爾夫球練習場 ( 每位$150最低消費)

地址: 天水圍馮家圍天華路及天慈路交界
由美湖居同天晴邨中間行入去大概十分鐘就到,唔算好偏僻。小朋友遊樂場就喺燒烤爐隔離,小朋友去玩大人就可以燒嘢食傾計,又可以睇住佢哋,都幾方便。食物款式都幾多,同埋都幾好味,尤其係川味雞翼,少少辣好惹味!不過蔬菜種類可以再多番少少選擇就仲好!最欣賞佢係畀人自己帶食物嚟燒,但係唔另收費,呢點好好! 同埋啲staff都好有禮貌,好幫手,服務幾好,唔錯 👍🏻
由美湖居同天晴邨中間行入去大概十分鐘就到,唔算好偏僻。

• 川味雞翼
好耐無同爹娘去玩同燒野食🍢Happy Family Day💕趁好天一於近近地去天水圍依間環境超舒服既BBQ🙆🏼‍♀️每人有獨立區燒野食之餘,又有冷氣旅行車租,完全有哂私人空間!除左有得打下GOLF,仲有唔少戶外活動一家大細玩,夠消磨大半日。食物屬單點,唔係任食,相對高質。衛生環境都唔錯!推!秋天燒烤之選😎🙌🏻🙌🏻.by VIN環境分數: 8.5/10食物分數: 8/10

by VIN
環境分數: 8.5/10
食物分數: 8/10
2018-10-20
  • 原隻大虎蝦
  • 秘製豬頸肉
  • 熊本一口牛
2018-09-30 958 浏览
我最愛燒烤!只要天氣唔太凍唔太熱,都係bbq既日子!可以一家人一起圍著火爐燒烤確是一件幸福的事😍這晚我們一家人去了很近屋企的峻嶺燒烤場bbq,很期待呢!去到之後,先係收銀處嗰度選擇套餐,我哋選左一DD野食,其實我地得四個人,一定夠食啦。食物都非常豐富,包括彈牙海中蝦、蒜蓉半殼帶子、、蜜汁叉燒、雞扒、豬扒、蜜汁雞中翼、海鮮三寶丸、爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、甜心番薯、香甜粟米及水五枝加罐裝汽水五罐。蒜蓉半殼帶子都幾大隻,而且充滿牛油蒜蓉味,帶子味道鮮甜可口,真係唔錯,另外,最要推介嘅係蜜汁叉燒,因為醃得非常入味,而且叉燒唔會太硬,肉脂相間,更有一陣炭燒香,非常吸引。呢度非常適合一家大細來玩,因為除咗燒嘢食,仲有其他兒童樂園、麻雀、風箏等等可以玩,hea成日都得!

這晚我們一家人去了很近屋企的峻嶺燒烤場bbq,很期待呢!

2018-09-26 772 浏览
夏天最適合嘅就係BBQ 㗎啦!今日難得Day Off,就同朋友嚟到天水圍燒烤場聚左一個夜晚。依度勝在地方大,環境企理,而且有啲嘢玩吓。平時去郊野公園BBQ,總係要準備好多野例如炭、燒烤叉、炭精、紙巾、餐具等等,呢度就好方便啦,啱晒我呢啲怕麻煩嘅人!啲炭精係好搶火嘅酒精粒,我係透爐嘅初哥都冇失敗。依度都幾多野睇,不過我地依D懶人坐低就燒野食LU我哋叫咗好多野食,飽到食唔晒!平時燒烤好少燒海鮮,估唔到原來帆立貝,青魚,多春魚都幾好食架。尤其係加左蒜蓉好惹味。雖然係叫海鮮餐,但係其實重點依然係肉類。肉類以雞為我嘅最愛,單係豬扒就有蒜蓉豬扒,燒汁豬扒,蜜汁豬扒種醃法,肉質鮮嫩。蜜糖脆皮腸都幾特別,比起一般嘅香腸美味!呢度冇限時,人唔係好多,如果係一大班人gathering會幾唔錯!

依度都幾多野睇,不過我地依D懶人坐低就燒野食LU

蜜糖脆皮腸都幾特別,比起一般嘅香腸美味!

2018-09-21 629 浏览
好耐冇燒過嘢食,睇天氣報告話weekend會無咁熱,咁就梗係要去燒嘢食啦,一行6人,最後揀咗嚟呢度,貪有山景同埋朋友話好企埋。喺天水圍站行過嚟,好快趣就到!下午黎到未天黑,可以玩下依度既設施先,巴士幾靚幾得意,附近山坡影相都幾開心之後到夜晚先開始燒野食,同平時啲燒烤場唔同,呢度每張檯都有個號碼,唔需要爭檯,檯與檯之間又唔迫,感覺都好舒服坐咗陣,起咗個爐之後,啲食物就ready了。服務員會拎D食物比我地,唔同嘅食物用一個啤咗口嘅袋載住,袋面有張印咗食物名嘅貼紙,感覺衛生好多食物醃得超入味,但唔會一味得個鹹字,至少燒完當晚都冇超口乾,呢樣真係好重要!黑椒雞扒好大塊連雞皮,就咁睇貓貓都問,好似唔覺有黑椒咁嘅?但原來一路燒一路都有黑椒味湧上嚟㗎!食落啲黑椒味好勁,仲有啲辣添!鮑魚呢種係好大條嘅鮑魚,平時比較少見,而且好好味添喎!好多時燒野食細路都會覺得悶,但呢度旁邊仲有俾細路玩嗰啲玩具車、籃球機等,的確做到大人細路都啱玩。

黑椒雞扒

鮑魚
呢種係好大條嘅鮑魚,平時比較少見,而且好好味添喎!

2018-09-19 593 浏览
今個週末約左幾個朋友去天水圍BBQ,第一次來依個燒烤場,原來地方咁大,有好多設施可以玩,感覺好舒服,適合一家大細星期六日黎玩。另外仲可以book 私人車舉辦party。我地點左好多野食如果想另外追加,可以再到counter買。海鮮有鮑魚,龍蝦,虎蝦肉類有香草一口羊,紐西蘭羊架,黑毛豬架各類腸仔同丸,另外仲有粟米、甜薯等等。食物質素方面不錯,鮮蝦帶子夠大隻,肉類夠入味,份量仲好多,甜薯值得一讚!食到最後好飽,但見到甜薯好甜,我都忍唔住食晒佢😎最後食飽飽走人,再搭車返屋企

今個週末約左幾個朋友去天水圍BBQ,
第一次來依個燒烤場,原來地方咁大,
有好多設施可以玩,

我地點左好多野食
如果想另外追加,可以再到counter買。
海鮮有鮑魚,龍蝦,虎蝦
肉類有香草一口羊,紐西蘭羊架,黑毛豬架
各類腸仔同丸,另外仲有粟米、甜薯等等。

食物質素方面不錯,鮮蝦帶子夠大隻,
肉類夠入味,份量仲好多,甜薯值得一讚!
食到最後好飽,但見到甜薯好甜,我都忍唔住食晒佢😎

最後食飽飽走人,再搭車返屋企
2018-09-10 559 浏览
原定约了一班同學星期日出來飲茶聚會的、不過有人提議去BBQ喇!大家感到建議不錯! 地點選了天水圍峻嶺燒烤場、可以玩長些時間又可免去為食物做準備工夫!夠方更!是日、自已駕車來到、車位充裕、非常方便我們選了一些食物,價錢合理燒野食之前先讓小朋友玩樂,地方夠大,大家都玩得十分高興之後開始燒野食,食物有 ;黑椒牛扒,美國西冷扒.熊本一口牛,香草一口羊,紐西蘭羊架,黑毛豬架,鮑魚,龍蝦,虎蝦,鮮蝦帶子,帆立貝,青魚,多春魚.牛扒味道新鮮,肉質鮮嫩,燒的時候要留意火喉,否則便浪漫了食物.龍蝦,虎蝦鮮味也是十足.全部都是新鮮食材.羊架入口不羶,肉味也是十分香餐具非常齊備 ! 整潔衛生 !下次會再來

是日、自已駕車來到、車位充裕、非常方便
我們選了一些食物,價錢合理

燒野食之前先讓小朋友玩樂,地方夠大,大家都玩得十分高興

之後開始燒野食,食物有 ;

餐具非常齊備 ! 整潔衛生 !下次會再來
2018-09-05 448 浏览
今個週末約左幾個朋友去天水圍BBQ,到達後可以係counter先買餐後入座。第一次來依個燒烤場,原來地方咁大,有好多設施可以玩,有飛標、有兒童遊樂場,感覺好舒服,適合一家大細星期六日黎玩。另外仲可以book 私人派對房舉辦party。我地點左好多野食如果想另外追加,可以再到counter買。海鮮有蒜容粉絲帶子、青口、蝦,肉類有蜜汁叉燒、香茅雞扒豬扒、雞翼各類腸仔同丸,另外仲有粟米、蕃薯同蜜糖等等,每人一罐飲品同一支水。食物質素方面不錯,蒜容粉絲帶子夠大隻,肉類夠入味,份量仲好多,蕃薯值得一讚!食到最後好飽,但見到蕃薯肉好滑好甜,我都忍唔住食晒佢😎最後食飽飽走人,再搭車返屋企👍🏻
今個週末約左幾個朋友去天水圍BBQ,
到達後可以係counter先買餐後入座。

第一次來依個燒烤場,原來地方咁大,
有好多設施可以玩,有飛標、有兒童遊樂場,

我地點左好多野食
如果想另外追加,可以再到counter買。
海鮮有蒜容粉絲帶子、青口、蝦,

食物質素方面不錯,蒜容粉絲帶子夠大隻,
肉類夠入味,份量仲好多,蕃薯值得一讚!
食到最後好飽,但見到蕃薯肉好滑好甜,我都忍唔住食晒佢😎

最後食飽飽走人,再搭車返屋企👍🏻