2017-12-09 9 浏览
我今日就約咗女朋友去食飯, 佢話今日想食日本野,咁我就上網搵咗間係附近嘅,就去食啦,間野叫金田家!我就係諗住同佢食完拉麵就去睇燈飾,點知食完佢話飽到要返屋企,唔睇啦,女人真係成日都變。點解咁飽呢,事緣我哋就叫咗兩碗拉麵都好大碗,一碗係黑松露豬骨拉麵,另外一碗係普通黑豚骨拉麵。佢就食唔晒,食到一半已經喺度嘈,話好多。咁我就要幫佢食埋,好彩有幾好食,唔係又比佢話我帶你去食埋啲伏嘅嘢。黑松露嗰個就有dd黑松露味,二普通黑豚骨嗰個,就得個多肉,湯汁如果濃少少就會比較好。總括來講,佢去到都幾開心,因為佢見到好似舊陣時中學啲枱咁有櫃桶, 可以俾佢放佢個包包入去,佢話好得意佢好鍾意咁嘅設計,我都覺得幾新奇嘅!如果想食拉麵,依家都係一個唔錯嘅選擇。