2020-03-10 1570 浏览
虽然有啲商场系唔应该去消费,但商场入面始终仲有啲黄店系到,要齐上齐落,就点都要撑落去。呢间茶墨陪伴左大半年,点都要支持下。这间茶饮店不只可外卖,还可以堂食。而且环境也不错,有枱椅坐,自成一角。系到你一定会揾到三宝😊不用介绍,真。香港人都识得佢地💛莫明地多了份亲切感😊呢到除左出名黄,其实仲系以水墨画为主题既茶饮店,有睇得又好味既茶饮,仲有茶味甜品和雪糕。每杯茶都好似艺术品,纹理清晰,除黑白外,仲有唔同颜色。紫薯铁观音沙冰$39紫白相间既纹理,有种浪漫既感觉,女孩子最爱。味道先苦而后甜。初入口会先尝到苦涩既铁观音味,滑入喉咙一刻则尝到甜甜既紫薯味。希望我地香港也可以好似呢杯沙冰咁苦尽甘来。芝麻乌龙麻糬鲜奶$39真系好似一幅山水画,要多看几眼,欣赏完就要搞匀佢。台湾乌龙茶配芝麻酱加奶味既麻糬粒,入口先尝甘香既乌龙茶味,然后就慢慢感觉到芝麻既香味。还有粒粒既烟韧麻糬,细嚼下会带出淡淡的糯米香。三种味道出奇地perfect match,但又不失其独有既味道买饮品可以加钱食埋甜品或者雪糕,好抵食呀。我就睇中左蛋糕柜入面既迷你蛋糕喇富士苹果芝士蛋糕,追加价$28芝士蛋糕入面有大量粒粒苹果馅,苹果味非

系到你一定会揾到三宝😊

不用介绍,真。香港人都识得佢地💛

莫明地多了份亲切感😊

紫薯铁观音沙冰$39
紫白相间既纹理,有种浪漫既感觉,女孩子最爱。

芝麻乌龙麻糬鲜奶$39

买饮品可以加钱食埋甜品或者雪糕,好抵食呀。

我就睇中左蛋糕柜入面既迷你蛋糕喇

富士苹果芝士蛋糕,追加价$28
芝士蛋糕入面有大量粒粒苹果馅,苹果味非常清新,清甜得黎带微酸,刚好中和了浓郁既芝士味。虽然好细件,但胜在高质,浅尝已经很幸福。

下次可以试下佢地既雪糕,仲要系低脂

• 麻糬芝麻乌龙鲜奶茶