一年前食过印象深刻,念念不忘再黎多次,点知今次大失所望。回头率:🌕🌕🌕🌑🌑环境:🌕🌕🌕🌑🌑服务:🌕🌗🌑🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑价钱:195/pal◆Summary◇有卡座坐得都舒服嘅,卫生一般服务一般(走单同专登收多钱当小费❌)食物选择多,推介黄金虾、南乳炸猪手同椒盐九肚鱼。整体性价比中下。——————————————————————◆火焰牛柳粒◇HKD113😋充满视觉效果,牛柳够软亦够入味✅份量再大啲就更好◆椒盐九肚鱼◇HKD98😍每条鱼都好多肉,皮薄肉嫩,调味啱啱好,今次份量足够大◆沙拉骨◇HKD98😔好普通份量又细,得几旧骨。排骨炸得略干硬,沙律酱太滞,二者完全唔夹◆冻朱古力◇HKD22😋唧得满满的cream成为标志性的记认,打卡必备📸味道系平价朱古力入面算中上水平,饮得到微苦的朱古力味,亦算滑,个人来讲有啲太甜,不过都交到功课啦。至于Cream系罐装奶油就唔好期待几特别了😂◆黄金虾/南乳猪手/生炒糯米饭◇旧年食嘅,净系可以写下记忆中的味道,可能并不准确只作参考👇🏻黄金虾🦐炸得酥脆,包裹的咸蛋黄并不过咸,食
一年前食过印象深刻,念念不忘再黎多次,点知今次大失所望。

回头率:🌕🌕🌕🌑🌑

◆Summary◇
——————————————————————
火焰牛柳粒

◆火焰牛柳粒◇HKD113😋
充满视觉效果,牛柳够软亦够入味✅份量再大啲就更好

椒盐九肚鱼

◆椒盐九肚鱼◇HKD98😍
每条鱼都好多肉,皮薄肉嫩,调味啱啱好,今次份量足够大

沙拉骨

◆沙拉骨◇HKD98😔

冻朱古力

◆冻朱古力◇HKD22😋

黄金虾
南乳猪手
生炒糯米饭

◆黄金虾/南乳猪手/生炒糯米饭◇

黄金虾🦐炸得酥脆,包裹的咸蛋黄并不过咸,食得很过瘾🥳
南乳猪手🐷份量唔算大,南乳味唔重,猪手炸得略硬
生炒糯米饭🥜材料好足,炒得出色有镬气,不过味道就偏咸左

💁🏻‍♀️今次去发生三件令我较为不快的事。

第一件好小事,系阿姐落漏单,我地讲完之后完全冇同我地确认就走左,最后原来落漏左。

第二件就严重好多虽然我地唔系直接受害者。食食下听到隔离台话见到碟椒盐豆腐有十几只爬紧嘅"动物",我地净系听到都冇晒胃口。正如果台食客所讲“系后厨几多小强爬过我睇唔到就当冇嘢,你唔好带埋出来上埋碟。点食啊。”

第三件就系找钱果阵找好多硬币,我地拎完张廿蚊谂住换个手拎硬币果阵,佢已经直接收走讲多谢。唔系唔可以俾小费,但系唔系俾呢个落漏单仲强逼收走当小费嘅阿姐loh

👉🏻结论: 最快都要一两年后再见
火焰牛柳粒