2017-07-03
今晚去左深水埗陪男友睇玩具又睇下電腦野,估吾到係黃金商場都有潮福,男友又升左職,一於去食餐好啦,哈哈,佢請。入到去,人客都好多,不過吾洗等位,選好粥底同海鮮後,就等食啦,係有人serve嫁,蒸埋分埋放係碟上,服務一流,仲常換碟,吾洗怕食到成碟骨,講返食物,海鮮好新鮮,有好多海鮮選擇,見到店內仲有魚池,見到d魚丫鮑魚等,好新鮮大隻,有客人即去選海鮮,好新鮮,吾知咩價錢呢,下次一家人先選,我同男人都係食返任食海鮮餐,海鮮可以選鮑魚,龍躉,蠔,元貝,等等,全部都超級新鮮,仲送了龍蝦,同大盆硯類。任飲任食方面,飲可以嗌佢開茶,又可以飲汽水,竹庶茅根,仲有啤酒,都係任飲,食就係肉類為主,雞,牛等,仲有不少肉丸,仲有豆卜,瓜菜等,要讚馬拉糕,蒸完真係好鬆軟熱辣辣好好食。最後食埋一早鍋底煲嘅粥,煲到好棉,好香濃味,有全部海鮮肉等精華,冇加味精,真正味道,好食。