2021-04-25 1559 浏览
嚟到山林道一間以以黃色💛為主調既西餐廳café,鋪頭好大且闊落鮮黃色配襯白色磚頭設計,俾人感覺好有格調😎當日12點幾去到未算好多人,不過走既時間已經陸續多人,想影靚相📸就記得要早啲到啦。·🥣周打蜆湯配農夫包  HKD$78哩個signature農夫包🤩一定要點!! 上既時候見到咁大個既原個農夫包,絕對吸引眼球😍 裡面既周打蜆湯質地都幾濃稠,好夠奶油味🥛又綿又滑好creamy,個人勁鍾意😋湯裡面既配料都好足,有好多蜆肉🤤 真材實料!一邊飲湯一邊撕開啲農夫包嚟食,都幾飽肚下☺見有人話飲得多都覺得滯,但我完全唔會有哩個感覺😆 對於超喜歡奶油、芝士既人嚟講真係非常滿意😻😻·🍝Lunch Set - 羅勒青醬蝦長通粉  HKD$98包餐湯 [ 另加飲品 (+$15up) & 甜品 (+$18) ]個人獨好羅勒青醬😋 一見到即刻就order左佢。份量剛好且頗豐富,配料包括有洋蔥、香菇🍄、大蝦🦐等,啲蝦好大隻仲好爽口,長通粉口感係我鍾意既唔太腍偏少少硬,哩個質地食落更有口感😻 而羅勒青醬味道帶點清新,唔會感覺好油膩🍃·☕Mocha  HK$40拉花好靚,給我一個心💖 見到都開心🤗·🍋Signatur

鮮黃色配襯白色磚頭設計,俾人感覺好有格調😎

🥣周打蜆湯配農夫包  HKD$78

🍝Lunch Set - 羅勒青醬蝦長通粉  HKD$98

☕Mocha  HK$40

拉花好靚,給我一個心💖 見到都開心🤗
🍋Signature Lemonade  HKD$40

顏色好靚好吸睛👀 酸酸甜甜幾開胃,假日第一餐飲佢好fresh🌾
2021-03-28
午餐