⭐️ 呢餐係:「搵返開呢個page嘅初衷(aka想避免唔記得中過伏,唔小心再食多次)」嘅一餐「下,又係荃灣嘅..」 係啦 冇錯今次又係介紹荃灣野食😂無論鐘唔鍾意食米線,相信大家都有聽過老闆娘雲南米線🍜 長期都好多人排隊,今次去到嘅時候,已經排到出街市門口🤯 以前食都唔會排到咁遠,所以一開始唔知隊尾係邊,好有禮貌咁問佢地啲員工,點知佢態度超級差好L嫌棄咁 🥲 Total等咗80分鐘先食到第一啖🥶🍜麻辣湯米線 + 1 餸 $47米線本身正常,但係湯底就麻麻地。淨係食到超級麻🤯 我都算係食得辣,同埋鍾意食麻辣嘅人,但係都真係麻得太過分啦掛... 同埋油份又唔夠重。唔好話掛湯,連食啖米線唔同啖湯一齊飲都會一啲味都冇.. 😞 雖然有少少肉碎,但係大部分都係肥肉,非常麻麻地☹️ 超級失望 🥺🍜麻酸辣湯米線 + 1 餸 $47米線都係同樣中規中矩。雖然酸辣都食到酸酸地,但都係麻到阿媽都唔認得😩 個麻味完全cum曬個湯底。感覺湯底一啲誠意都冇。呢個味道,根本熬都唔洗熬,連豬骨,雞嗰啲都唔洗,直接用清水加啲調味就整得出黎.. 😔 🐔雙拼:招牌酥炸雞球 + 反斗蝦膠豆卜 +$10雞球係真係抵讚嘅👍🏻 唔算厚粉

🍜麻辣湯米線 + 1 餸 $47

🍜麻酸辣湯米線 + 1 餸 $47

🐔雙拼:招牌酥炸雞球 + 反斗蝦膠豆卜 +$10
雞球係真係抵讚嘅👍🏻 唔算厚粉但都好脆,又juicy又滑🤤 蝦膠豆卜都唔錯,有蝦味,建議浸一浸落湯到先食會更加惹味!(但係強烈建議嗌少麻)唔知係咪雙拼關係,俾印象中好似細份咗好多🤔

🐟豆腐魚丸
味道普普通通。個人幾鍾意個口感😜 有鯪魚彈牙嘅口感,但係加咗豆腐之後又有少少淋咁。

環境質素:🌕🌗🌑🌑🌑
食物質素:🌕🌕🌑🌑🌑
CP值:🌕🌗🌑🌑🌑
回頭指數:🌕🌕🌑🌑🌑

個人唔係太識欣賞呢間。荃灣咁多好味嘅米線,點解會揀佢🤢 就算唯一雲貴川退步咗好多都贏佢9條街。其實都唔係第一次食,但係隔排就會想俾多次機會。點知次次食完都好後悔🥵 即使嘅炸雞球幾好味,我都真係唔想再曬呢啲錢啦.. 又唔係平,得隻碗大過人,明明份量又唔係多,排隊仲要等成個半鐘... 最緊要係要受啲員工氣🤥 幫親你仲要俾人咁樣對待,真係貼錢買難受😑 順帶一提,嗌咗罐雪碧同埋無糖可樂,一罐$6一罐$8,少少奇怪,定係不嬲都有一款貴啲 🤨
2021-04-24