2023-09-11
親戚生日,梗係要食餐豐富嘅海鮮餐啦!咁啱呢個二人餐做緊大特價,非常抵食!而且內容非常豐富!就選擇咗「厚福館」!店名都襯晒今日食生日飯嘅主題🤣餐裏面包嘅係清湯湯底,如果要選擇其他湯底就要補差價,不過我哋都覺得食海鮮用清湯湯底反而會突顯出海鮮嘅鮮味,所以冇特別轉湯底!😆內部間隔位置寬敞,坐得非常舒適!湯底嚟嘅時候已經有菜同豆卜,吸晒啲湯非常入味!鮮活海鮮拼盤~餐牌冇寫明係邊啲海鮮,但我覺得我非常幸運,因為呢四款海鮮都係我最鍾意食嘅!包括龍蝦、鮑魚同埋兩款貝類😬打邊爐,最重要當然係食牛啦!呢兩款牛都係鎮店之寶!分別係牛頸脊同騸牯肥牛!各有特色,口味同口感都令我感到驚喜。象拔蚌刺身~薄薄一片,非常爽口。由於用冰鎮嘅關係,入口清清涼涼非常順喉~海膽~店員有附上紫菜,鍾意一匙羹放晒入口又得,用紫菜包住慢慢食都得!金黃色嘅海膽,只係賣相都已經令我流晒口水!鮑魚~上枱嘅時候,佢仲依然喺度同我不斷say Hello!係睇得出既新鮮,烹調時間拿捏得啱啱好😌一啲都唔韌,而且尺寸非常大,一口一滿足💯龍蝦~蝦肉夠晒彈牙,非常新鮮而頭部係有膏嘅~非常肥美😋
內部間隔位置寬敞,坐得非常舒適!
湯底嚟嘅時候已經有菜同豆卜,吸晒啲湯非常入味!
龍蝦~蝦肉夠晒彈牙,非常新鮮而頭部係有膏嘅~非常肥美😋