2023-07-25
今日約左個好耐無見既朋友,想搵間坐得舒服啲既餐廳慢慢傾下計~我地又係黃埔呢頭附近做完野,朋友就提議不如去呢間餐廳食個晚飯😗餐廳氣氛好好,而且店員服務態度好好,好有禮貌👍🏻1️⃣🥗香煎半熟吞拿魚車厘茄沙律 配青檸青瓜薄荷汁 ($138)一開始黎個比較清新既沙律開下胃先😗欣賞佢既吞拿魚厚度岩岩好,而且煎到條邊硬硬地,食落好有口感☺️另外佢個汁都好吸引~ 個人覺得個味酸酸地,真係好適合解膩😝2️⃣🍝蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉($158)見到個名已經好吸引!仲要menu有推薦呢款食物~佢既蟹肉份量比想像多,而且個汁好濃稠,有好重蕃茄味,加埋芝士一齊食超級好味😍3️⃣🍟黑松露薯條($58)邪惡之選!!佢面頭有滿滿既黑松露同芝士碎~仲要個份量唔少!所以每條薯條都沾到🤣而且薯條食得出係手切,所以都比較厚🤤4️⃣🍹Tropical punch ($68)飲落係好豐富果味既雜果賓治咁🤤食完野飲番啖即刻解一解油膩🤤5️⃣🍰Earl grey pear ($78)佢地每日既menu都有唔同~今日呢個甜品有驚喜🩷首先份量比較多,有兩舊大大既伯爵茶蛋糕,中間我夾雜左好似糖漬梨既野~食落口感更豐富!配埋雪糕食就有更完美既ending
2️⃣🍝蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉($158)
3️⃣🍟黑松露薯條($58)
4️⃣🍹Tropical punch ($68)
飲落係好豐富果味既雜果賓治咁🤤食完野飲番啖即刻解一解油膩🤤
5️⃣🍰Earl grey pear ($78)
佢地每日既menu都有唔同~今日呢個甜品有驚喜🩷首先份量比較多,有兩舊大大既伯爵茶蛋糕,中間我夾雜左好似糖漬梨既野~食落口感更豐富!配埋雪糕食就有更完美既ending🩵🤤