2019-06-18
肚腩男極度喜愛試新野,是日經過黃埔區,又見到開咗間新嘅食店,口痕即刻入去試下先!小店雖小,但係乾淨企理,最開心係有自家醃酸蘿蔔任你添加,好開胃!叫左兩款麵,佢都係師傅手渣住舊麵團即場用刀削既,口感十分煙un彈牙!上圖柱侯牛根腩湯麵,麵和餸分開上,按你自己喜好加入去。牛腩十分淋滑入味,份量尚算足夠,但是說好的牛筋呢?好似無影。再試下哩味黑椒牛肉炒刀削麵,聽落個名新奇刺激,出到黎咁似乾炒牛河刀削麵版既?都幾搞笑有創意!鑊氣十足,不過小弟覺得刀削麵攞黎炒有啲偏硬身,同埋本身麵種唔會入味,所以出到黎個效果麻麻。都係未能完勝乾炒牛河。總結此小店性價比十分高,味道都幾好,值得一讚呀姐都好親切!希望keep住質素!話晒黃埔區係汰弱留強既兵爭之地 ,加油呀!