2023-11-30
係熱鬧既旺角想食川菜,都有唔少既選擇,於是同朋感覺誤打誤撞入左間川菜小館,有意外驚喜🤓餐廳款式多,特色川菜,水煮系列,炒小菜,雞煲,烤魚等,應有盡有。我地揀咗個兩人晚市套餐,包括了三款招牌菜式。✔️沙鍋焗魽魚🐟第一次試呢款菜式,魽魚是有煎過的,用蒜蓉乾蔥洋蔥等配料炒過。魽魚魚肉滑嫩,而且味道香濃,上枱用Gas 爐熱住,熱辣辣夠晒有風味。✔️乾鍋椰菜花🥦真係一道色香味俱全嘅菜式,椰菜花炒得恰到好處,保持住啲脆度同新鮮鮮甜味道。乾鍋入面有啲辣椒同花椒🌶️,帶嚟一陣麻辣香氣,真係刺激味蕾!✔️麻辣雞腎🐥雞腎煙韌有口勁,而麻辣醬汁入面有啲花椒同辣椒,每一口都帶嚟一陣麻辣辣嘅味道,真係夠辣夠麻,正中我地嘅口味!食麻辣嘢點可以少得一杯冰凍嘅啤酒🍻餐廳嘅川菜真係唔浮誇,正宗又美味。每一口都帶嚟一陣驚喜。如果你鍾意川菜同辣味,呢度絕對係一個值得一試嘅地方!
我地揀咗個兩人晚市套餐,包括了三款招牌菜式。
✔️沙鍋焗魽魚🐟
✔️乾鍋椰菜花🥦