2019-05-03 688 浏览
辣吧🔥顧名思義係麻辣🌶同酒吧🍺嘅混合體。呢度除咗尋辣,仲有好多款唔同嘅酒,啤酒/白酒/紅酒/香檳/威士忌,多款特色cocktail。店鋪空間大,裝潢以紅黑色中國風為主調,令人有置身古城既感覺。而且呢到抽風系統做得好,入到嚟聞到陣陣麻辣香氣,但個身就唔會食完一陣味。餐廳仲有窗邊既座位,啱哂鐘意chillchill,邊飲酒邊睇街景嘅我地。⭐️蕨根粉 ($52)麵質非常Q彈,個汁酸酸麻麻好開胃,配上大量青瓜絲,感覺好清新!⭐️四川香鍋,小/2-3人 ($488)自選 : 一款粉麵/兩款海鮮/三款肉類/四款蔬菜我地兩個女仔都有選擇困難😂對住張剔剔紙諗咗好耐,因為真係太多選擇。呢度上菜時間都唔算耐,香鍋一上枱嗰陣我地都嚇親😱因爲真係好大盤呀!- 紫薯寬粉 : 質感彈牙,仲索哂啲汁,好入味。- 花甲/鮑魚 : 海鮮鮮甜,花甲份量多,大大隻又冇沙,鮑魚有兩隻,肉質彈牙。- 肥腸/豬手粒/牛肉餅 : 肥腸處理乾淨冇騷味,油香惹味; 豬手皮煙煙韌韌,肉質嫩滑 ; 牛肉餅牛味濃,口感結實彈牙。- 台灣麵筋/千頁豆腐/金針菇/萵筍 : 麵筋/豆腐都好正,索哂啲汁,由於係乾鍋,唔係好多湯汁,反而咁樣仲香濃惹味!金
辣吧🔥顧名思義係麻辣🌶同酒吧🍺嘅混合體。
⭐️蕨根粉 ($52)

⭐️四川香鍋,小/2-3人 ($488)
自選 : 一款粉麵/兩款海鮮/三款肉類/四款蔬菜
- 紫薯寬粉 : 質感彈牙,仲索哂啲汁,好入味。
- 台灣麵筋/千頁豆腐/金針菇/萵筍 : 麵筋/豆腐都好正,索哂啲汁,由於係乾鍋,唔係好多湯汁,反而咁樣仲香濃惹味!金針菇/萵筍清甜爽口。

最後由於個香鍋實在太大,我地兩個女仔食唔哂,食極都仲有😂😂
是夜大滿足!飲住啤酒食麻辣真係好暢快!