<<Thursday Couple 寻食记👣😋>>今日喺荃湾接咗男朋友收工☺️之后我哋一齐就喺荃湾揾啲嘢食🔥本身今日谂住简简单单食啲嘢,咁啱就见到一间好多人排队嘅云家小锅米线,好似唔错!喺外面都闻到好香嘅麻辣味🥳😆🙈而且好多人叫外卖,好彩堂食又唔洗等,所以就入去喇🥳我哋见到啲人落单多数都会叫佢嘅猪颈肉同埋佢嘅腩肉!所以我同佢一坐低就叫咗两碗主食先!男友就叫咗腩肉炸酱红薯粉,拣左麻辣汤底,小辣,佢个麻辣味道好!好香!一黎到已经忍唔住偷佢啖汤黎饮😂😂🤣而佢嘅红薯粉,好弹牙,滑嘟嘟☺️腩肉同一般嘅白肉唔同,佢好似自己腌制过嘅腩肉,同埋比较厚小小,食到佢调味同一般出边嘅真系好唔同!值得一试🥳🥳之后我就叫咗肥牛金菇酸辣红薯粉,我觉得我个酸辣冇佢嘅麻辣咁好味!但系酸辣就开胃少少,感觉可以食多啲☺️🥰而肥牛呢同金菇就正常发挥☺️配埋红薯粉都系好夹,同想讲佢入边嘅肉碎好香!有小小辣,成个汤有多左口味🙈之后我哋叫咗唔同嘅小食,因为见佢嘅猪颈肉咁出名咁,所以我哋都叫咗碟炭烧猪颈肉,发现!真系!好好味!🔥加上佢外面有少少焦㶶,成个猪颈肉嘅味道都好香!而且又爽口弹牙,入边嘅味系又唔会太
<<Thursday Couple 寻食记👣😋>>

麻辣红薯粉

酸辣红薯粉

之后我哋叫咗唔同嘅小食,因为见佢嘅猪颈肉咁出名咁,所以我哋都叫咗碟炭烧猪颈肉,发现!真系!好好味!🔥加上佢外面有少少焦㶶,成个猪颈肉嘅味道都好香!而且又爽口弹牙,入边嘅味系又唔会太咸,同埋似系特制嘅腌料腌过,同外面唔同!味道正!口感正!劲想返去再食!🥳🥳🥳🔥

炭烧猪颈肉

我哋再叫左麻辣牛肚,麻辣味好香,食落小小麻嘅感觉,口感爽口,同埋切得好细,食落好方便!🥰❤️
麻辣牛肚

当然又唔少得叫碟菜,我哋叫咗腐乳通菜,都煮得好翠绿,味道正常,个腐乳仲有啲甜味,浸落个汤到都好好味!☺️🔥唔错唔错!
腐乳通菜

最后都几推荐叫佢樽豆浆,因为佢好似系本地牌子出,而且佢味道唔会太甜,好适合配米线或者麻辣嘢食,而且豆香味好浓,就算唔去𠮶度食嘢,我都会想买番支豆浆饮!赞😋😋

豆浆

最后想讲系,原来好多人都推荐佢𠮶个凉拌墨鱼头,但系我又冇食到,所以下次再接男朋友放工嘅话!决定要返去再食过!😋😋🔥🔥🥳🥳

麻辣红薯粉
酸辣红薯粉