2018-10-16
話說👧🏻小編好鍾意食辣 但唔知點解就好少係香港特登食😛 今次黎到辣吧 梗係要辣盡佢啦😝.一入到黎就覺得裝修好別緻 全店以紅黑為主調 好有中國風~.{海鮮大咖六款海鮮 $288/pp 🥘}.呢個海鮮大咖係呢度既招牌 有得揀6款或8款海鮮 由於小編們想試多幾款其他嘢食 所以就淨係要左6款🙆🏻♀️ 個海鮮鍋一上檯真係嘩一聲 估唔到份量都幾多!有蝦 蟹 鮑魚 蟶子王 花甲 同元貝~😚 食得麻辣海鮮鍋就預做海鮮唔會係最頂級最鮮甜架啦🙈 不過呢度既海鮮都算係有咁上下水準 樣樣都唔錯咁啦~尤其係啲蟹 估唔到有唔少膏呢!😻鍋裡面仲有好多土豆粉 豆卜 同薯條!薯條就怪怪的 有啲格格不入😅 不過啲土豆粉就煙煙韌韌 好好食😻 豆卜索晒啲辣汁一樣好正 雖然已經食到飽飽 但都忍唔住要清晒啲粉同豆卜😝而辣度上我地揀左中辣 感覺香辣惹味得黎 唔會辣到覺得辛苦 唔錯唔錯😚.{熱鍋串串 $128 🍢}.另外仲叫左熱鍋串串 可以揀10款菜式 每款3條 所以$128就一共有30條串串啦!😻 呢度既串串有唔少特別既菜式揀 例如黃喉 鴨郡把 腐皮龍蝦卷等 不過呢啲都唔係重點 重點係個秘制
一入到黎就覺得裝修好別緻 全店以紅黑為主調 好有中國風~
{海鮮大咖六款海鮮 $288/pp 🥘}
{熱鍋串串 $128 🍢}
另外仲叫左熱鍋串串 可以揀10款菜式 每款3條 所以$128就一共有30條串串啦!😻 呢度既串串有唔少特別既菜式揀 例如黃喉 鴨郡把 腐皮龍蝦卷等 不過呢啲都唔係重點 重點係個秘制麻辣醬汁真係好!辣!啊!😂😂😂 啲串串上檯嗰陣我地見到面頭有一大層辣油已經心知不妙 果然食落真係好辣 連👧🏻小編自問食辣都ok都覺得辣😂 唔知係咪因為食完個辣海鮮鍋 條脷仲辣緊所以咁💩 點都好 或者下次揀獨創蒜蓉汁 食落會仲香口仲開心😛
食到最後 店員會為每個客人送上一碗玫瑰冰粉😚 冰粉食落口感好似愛玉咁 連埋啲果乾同西瓜粒 解辣一流吖😚
整體黎講呢度雖然價錢唔平 但食物質素幾好 地理位置方便 環境舒服 服務亦好貼心☺️ (店員周不時就會好自動自覺咁添水 換碗碟 俾紙巾 抵讚👍🏼) 所以試一次都係唔錯既☺️ (噢 同埋8:30前埋單係有早鳥優惠85折的!)