2023-02-16
一向都中菜都情有獨鍾,特別係啲鑊氣小炒嘅中菜館,今日二訪神燈,貪佢價錢抵食,環境乾淨企理,所以嚟親都好多人。.今次再嚟,除咗嚟探下個蟹飯之外,我仲嚟探下隻鵝😂 知佢哋出左個黑松露玻璃燒鵝,外皮黑黑的,但肉質鮮嫩,一於同朋友嚟品嘗品嘗。.嚟到一定叫佢哋招牌菜😎.1/4隻 黑松露玻璃燒鵝有型士黑皮鵝,黑松露玻璃燒鵝,可以叫1/4隻,兩個人食好滿足,職員行緊埋嚟已經有陣陣松露飄香,以黑松露醃製,鵝皮有濃濃松露香味,燒鵝肉質粉嫩,入口帶少少鵝酥味,再沾上秘製松露醬,更加一流😍.伊比利亞叉燒皇🐷肥瘦適中,叉燒太瘦會好柴,帶少少脂肪就啱啱好,又唔會一口油,呢度叉燒係自己燒,唔係外面交嚟,而且即叫即燒,肉質可口,有啲燶邊,完全合我口味👍🏻.糯米炒膏蟹🦀發夢都掛住嘅糯米炒膏蟹,原隻膏蟹同糯米一齊烹飪,食嘅時候跟蟹膏撈勻蟹🦀️油已經浸入糯米飯入面,再拌勻蟹膏,味道更加升華。.干扁四季豆用肉碎炒四季豆,不油膩,入口爽脆 😎.椒鹽雙菇茶樹菇+金針菇,酥炸後椒鹽,香脆可口,作餐前小食無得頂😂.奶凍 + 桂花糕自家制奶凍,奶味香濃口感軟滑。桂花糕爽口彈牙,好香桂花味。.整體食物有水準,侍應有主動換碟,冷氣好夠😂
嚟到一定叫佢哋招牌菜😎
1/4隻 黑松露玻璃燒鵝
伊比利亞叉燒皇🐷
糯米炒膏蟹🦀
干扁四季豆
用肉碎炒四季豆,不油膩,入口爽脆 😎
椒鹽雙菇
茶樹菇+金針菇,酥炸後椒鹽,香脆可口,作餐前小食無得頂😂
奶凍 + 桂花糕
自家制奶凍,奶味香濃口感軟滑。
桂花糕爽口彈牙,好香桂花味。
整體食物有水準,侍應有主動換碟,冷氣好夠😂 呢點要加分,夠晒通爽😂
📍 神燈海鮮酒家
地址:佐敦長樂街14-20號18廣場地下