2019-05-23 75 浏览
今日收工同朋友去咗銅鑼灣搵嘢食,行過百德新街決定食漢堡包。鋪頭細細人唔算多,餐廳係自助點餐,之後好快就有人送上,同朋友2個人叫咗兩款漢堡一樽嘢飲。鵝肝牛肉漢堡賣相好吸引我,上層一塊煎得香香既鵝肝,而下面有芝士同牛肉,鵝肝口感肥美入口即溶,牛肉亦都非常juicy,對於呢個漢堡真係幾有驚喜,好少會係出面食呢d咁特別既漢堡,開頭仲怕會好膩,但食落明顯唔會啊!! 兩者邪惡既配搭岩岩好,不過牛肉味稍嫌唔夠,個人喜歡濃味牛肉。如果牛肉味可以再濃d就更加好喇!!軟殼蟹漢堡軟殼蟹好大隻,而且肉感都唔少。因為軟殼蟹比較大隻關係所以炸粉都相對較厚,如果炸耐d令炸粉做到入口鬆化會比較好! 比較起鵝肝牛肉漢堡,軟殼蟹漢堡調味方面有d淡口,但整體而言都唔錯石榴汁唔記得左影相tim XD呢個石榴汁唔錯嫁! 唔會太甜而且帶有小小酸,飲落都幾開胃。總括來講味道都唔錯! 可能漢堡始終係配肉係比較襯,下次再試下食其他款既漢堡先

鵝肝牛肉漢堡

軟殼蟹漢堡

石榴汁
唔記得左影相tim XD
呢個石榴汁唔錯嫁! 唔會太甜而且帶有小小酸,飲落都幾開胃。

2019-05-15