2020-05-17
係銅鑼灣揾緊有咩好食時比我係openrice度睇到日日香?唔通係深圳之前食過嗰間?話說疫情之前都幾常要上大陸做野,而日日香就係我一個深圳同事介紹既。佢既好味程度係次次係深圳做完野,我都會再飛的之後大包細包咁外賣返香港。而我最鍾意係佢地既入心即化既鵝肝,爽口鵝腸,鵝頸同埋鵝片。可能你覺得洗唔洗咁遠攞返嚟。但我可以話比你知佢真係好食過香港既好多所以當我係openrice見到佢個名。即時走去8下。鋪頭係food court嗰層,問過姐姐,佢話係同深圳嗰間同一間嚟。但因為嗰晚阿媽想食越南野咁就少少地買盒拼盤返去當宵夜同試味結果我地買咗嗰鵝5拼。開頭覺得$188有5樣野,都抵喎(當然都係比深圳貴啦)。一大一細盒。返到屋企一開。乜咁多鵝頭既😅⋯⋯而且鵝蛋亦變成雞蛋。不過唔緊要,好食就得啦。即刻夾我最愛既鵝肝入口。勁干😖,感覺放咗一段時間,你睇下左上角嗰片重要唔同色tim🙈。說好的入口即化呢😭。又話同深圳一樣既👉🏻👈🏻最後覺得ok既只有鵝翼同鵝片,個滷水味道就係似深圳嗰時食既
返到屋企一開。乜咁多鵝頭既😅⋯⋯
最後覺得ok既只有鵝翼同鵝片,個滷水味道就係似深圳嗰時食既