2017-04-01
一直好想回味台灣既麻辣火鍋同鴨血, 知道呢間開左就一星期前打黎訂枱由4人, 加到6人, 又再打電話加到7人仲換左張大枱俾我, 接電話位小姐勁nice 又有禮貌無嫌我煩! 真心讚👍5點半準時黎到, 坐房仔叫左個蜂巢豆腐白湯鍋+麻辣湯鍋 $158一上枱, 已經聞到好香, 明明問過店員湯鍋入面有無鴨血同豆腐, 店員又話無, 咁咪一次過追加3份鴨血 (一份加$20) 點知鍋入面已經有😂 最後幾件鴨血有D架硬食埋去! 味道不錯, 鴨血本身無乜味, 主要係食湯底! 飲品叫左烏梅汁, 好濃, 酸左少少, 不過都幾好飲追加鴨血3份, 相中為一份, 有4塊鴨血火鍋撚御用手切肥牛(大 $298) 好味肉嫩, 前後叫左2大碟黑牛柏葉無食過, 掛住食其他野, 想食時已經無晒😂😂牛骨髓好好味, 滑嘟嘟脆肉鯇魚腩, 新鮮爽口, 前後叫左2碟😂即炸響鈴, 好鬆化, 正呀, 食一碟係唔夠喉, 前後又2碟黑豚肉唔錯炸油條一般, 個人覺得響鈴好食D九肚魚打邊爐都係第一次, 朋友中意食, 我就覺得好多骨蜂巢豆腐好食, 吸晒湯底既味道😍薯粉放左係麻辣鍋, 煮到淋晒吸晒味👍正牛脷托, 唔知點解唔係爽口, 但都好食既水餃皇, 大
5點半準時黎到, 坐房仔
飲品叫左烏梅汁, 好濃, 酸左少少, 不過都幾好飲
九肚魚打邊爐都係第一次, 朋友中意食, 我就覺得好多骨
蜂巢豆腐好食, 吸晒湯底既味道😍
薯粉放左係麻辣鍋, 煮到淋晒吸晒味👍正
牛脷托, 唔知點解唔係爽口, 但都好食既
水餃皇, 大大粒, 好多料好飽滿, 不錯