2023-09-14
今日 去左位於 尖沙咀 既 鮨石食dinner set同同伴食完個omakase dinner set後覺得份量岩岩好呀!我地選擇左7件sushi既套餐,仲包埋前菜,甜品同湯🤤.首先呢件頭盤~ 用甜甜的柿子去襯托鮮味象拔蚌平衡返個味道,再加擺盤好靚 成件事都加晒分. 北海道真鯛魚刺身🤤🤤呢個好清甜 值得一讚👍🏻再要提提個擺盤,食過幾次omakase,覺得呢間視覺效果上真系做得唔錯.北海道野生師魚 大大啖🤤食到個油份既感覺真系好正👍🏻.呢個櫻煮8爪魚都要一提,平時出面啲八爪魚好難咬, 呢度呢個係入口即溶😮.uni💕💕上面系黃膽 中間系鮑魚底層系蘿蔔,個uni都幾出色~ 食到鮮甜味😋.赤貝師傅系我地面前徒手開生赤貝,幫佢按摩完後再上枱時,件赤貝仲識郁!!超級新鮮🤤再加上用左柚子香去襯托 成件事更出色.最後呢個甜品我真系好鐘意呀💕栗子雪糕 出面好少食到~ 糖燒蕃薯 好好食🍠🍠🍠.建議大家去試下😋
我地選擇左7件sushi既套餐,仲包埋前菜,甜品同湯🤤
北海道野生師魚 大大啖🤤食到個油份既感覺真系好正👍🏻