呢日收左工約咗班朋友食飯,見Facebook 有唔少人話將軍澳海邊嗰幾個新樓盤下面嘅商場新開咗唔少餐廳,所以行過去試下。一入到去係好典型嘅居酒屋格局,好有日本風味。在場都有唔少客人,好彩朋友早咗拎位。一齊人就叫咗兩板海膽試下,味道相當鮮甜,夾埋紫菜食一流。粒粒海膽都好creamy好香。再嚟一個酒煮大蜆,有元貝同蜆肉,清酒味道好香,加上鮮甜嘅蜆肉煮成湯,飲落好暖身,冬天好啱飲。跟住就一人一個嘅海鮮丼,有唔少款式,尤其係有我最鐘意嘅金目鯛同三文魚籽,非常新鮮。加上醋飯一齊食,真係大滿足。而呢個北海道海鮮麵沙律亦都好抵讚,上面鋪滿曬刺身粒粒,加上拉麵同沙律,口感好清新好開胃,作為前菜好醒神。我哋亦都試叫咗唔少串燒,份份都即叫即整,尤其燒牛舌,食落香口多汁。呢個煙肉蠔卷都好特別,而且比較少見嘅配合,但煙肉燒得好香脆,煙肉味又加落啲蠔好夾,食落咸香惹味。另外亦唔少得燒雞皮同露筍,味道亦都唔錯,不過有啲位比較燶,鐘意食香口嘢就會啱啲。

一入到去係好典型嘅居酒屋格局,好有日本風味。

在場都有唔少客人,好彩朋友早咗拎位。

一齊人就叫咗兩板海膽試下,味道相當鮮甜,夾埋紫菜食一流。

粒粒海膽都好creamy好香。