2021-08-05
男朋友今天出咗糧,話請我去銅鑼灣食好西,去到餐廳已經很多人,我哋只好坐在廚師枱前!先order咗前菜,係黑松露炙燒平目魚邊沙律,第一次食平目魚,魚質有口感,配上黑松露同沙律菜,真係一道餐前開胃菜!跟住叫咗刺身,三文魚、吞拿魚、虎蝦及海胆,刺身入口即溶,鮮味十足,海胆好食到上太空!再來海鮮拼盤浜燒:有二隻蠔、二隻鮑魚、二隻大扇貝,一隻大虎蝦及一份長腳蟹。服務員在你身邊幫你燒熟,唔駛加任何調味料都非常好味。跟住來咗個鰻魚飯,即燒鰻魚,非常香口,但嫌汁唔夠,要求服務員添加鰻魚汁,加上後就真係好食到停唔到口!最後緊要食埋女仕至愛的甜品,菠蘿雪葩同朱古力窩夫,第一次食成個細菠蘿做成雪葩放回菠蘿裡面,菠蘿味特濃唔錯,朱古力窩夫就係我至愛,簡直冇得輸。食飽後男朋友結賬都係千多元,我覺得非常抵食,下次可以約其他朋友一起來再食!