當然在這等地方吃魚生飯,是有點與自己過唔去,亦不會是我做的。同個朋友約埋有點事要傾,佢提議來這裡,見幾好坐又企企理理咁,都無咩所謂。呢度地方幾好,張張檯四四方方咁,廚房亦以open-kitchen形式運作,環境算唔錯。有多個午餐選擇,朋友要了魚生飯,已好言相勸,但他一意孤行,就由得佢,我就穩陣的要了個牛柳粒窩飯。牛柳粒窩飯是連著鐵窩燒的,熱辣辣的,賣相不錯。牛柳粒沒有經過化學品的洗禮,吃落也算鬆化,不韌,算交了功課。飯夠乾身,配上不少的菇,撈上燒汁,不過不失;朋友的魚生飯賣相幾靚,但吃落就唔係太得,佢吃了幾口已經慢了下來,就因為魚生幾腥,吃不下。魚生有三文魚及吞拿魚,我不吃生的三文,唯有試了吞拿魚,又真的是腥腥的又腍腍的,唔係太新鮮。飯亦偏硬,可以這樣說,這個飯都幾一無是處。所以吃魚生飯,要在有信心的食店吃會較好,單是這個倒胃的魚生飯,值得一個「喊面」。餐後的熱咖啡,就幾香濃,這個在行入舖頭時已聞到。埋單一百四十蚊,係唔貴,但味道一般,可能來吃串燒會好一點。

餐後的熱咖啡,就幾香濃,這個在行入舖頭時已聞到。

埋單一百四十蚊,係唔貴,但味道一般,可能來吃串燒會好一點。