2018-03-13 811 浏览
星期的下午, 已經三點幾,唔知食乜。諗住食碗車仔麵。 點知就滿曬人,又排緊隊。好啦,轉下口味,隔離有間小樽壽司屋。横掂未食過,就試下!入面好細,得兩三張枱仔。拼湊起來, 坐埋都唔夠十個人,真係好細。 當時,只有一個男仔客人 ,手握壽司午餐有汽水送。我同我朋友分别叫了一個手握壽司午餐、 魚生飯。店長立即親手製作,約莫十分鐘,就上枱。個賣相做得其實真係幾好,魚生飯的魚生以55蚊來說,真的不能挑剔得太多,盡管魚生分量確實是少了點,飯就比較多,基本上可以吃得飽。 而手握壽司, 總算是ok吧 !就是用紫菜捆綁的手握壽司,明顯預先製作, 這樣就真的要扣分了!! 但係個麵豉湯熱辣辣我好鍾意 !唔飲汽水就可以加一蚊,就有劉德華賣廣告的道地解綠茶一枝,算係唔錯! 整體嚟講78蚊的壽司算是勉強合格, 還是下次可以再幫襯的,希望他下次可以做得更加好, 始終係街坊生意。
2018-03-11