2019-03-05
香港人愛去泰國✈️,愛其民風純樸,熱帶風情🌴感覺輕鬆,最大原因莫過於泰國菜🇹🇭好啱港人口味,今日來到尖沙咀的泰斗,半開放的露台餐廳很舒適💕,泰斗倚着九龍公園的大樹旁🌳,唔使搭飛機就可以有渡假的感覺,一眼就愛上🥰每次見到泰式拼盤就開心, 大大碟甚有party feel , 炸物永遠最得人歡心,隨便一件都香脆可口,泰式春卷,蝦餅、魚餅、單骨雞翼,色澤金黃,每件都滲着泰式香料,春卷脆、雞翼滑、蝦餅魚餅都QQ彈牙 , 一個拼盤,四款小食,大愛呢💕 香芋雞肉焗飯用石碢上,熱吱吱的,粒粒焗飯夾着芋香,雞粒,還有紅黃綠到有嘅雜豆,脆脆嘅腰果同埋至愛嘅豬肉鬆呢,呢碗堪稱懶人焗飯,唔使諗唔使夾,啖啖都口感豐富,非常好味,最正就係邊邊位仲有大大塊飯焦,係卜卜脆不帶燶味嗰種,簡直好味到暈🤩🤩🤩食泰菜飲龍眼冰至夠Thai ,龍眼肉大大粒,天然甜味無添加,食完鍋飯透心涼,係飲品亦係甜品,perfect 👍👍👍 ,今日收工過來泰斗,大枱全部滿座,下次gathering 一定要預早book定張露台枱開心下😍😍😍