2023-08-18 193 浏览
每次係尖沙咀行過都好想食既一間拉面餐廳,但係每次都勁多人排曬長龍,今日未到食飯高峰時間,而又唔多人排隊,終於入到去食啦!!😋入到去雖然唔算好大,不過位置都算寬躺,而且仲好有去佐日本感覺🤣平時食得多正常普通既拉麵,今次想試下特別d,所以叫佐個檸檬炙燒雞叉燒拉麵同埋一個特盛炙燒豚肉拉麵👍🏻👍🏻兩碗面都黎得好快,份量都唔少!檸檬炙燒雞叉燒拉麵本身加佐3片檸檬係面,中意既可唧落個湯底到,怕酸既亦都可以當裝飾🤣🤣我就當然唧曬3塊落個湯底度!食落感覺好得意,好fresh同埋又出奇地夾炙燒雞,有少少似日式西檸雞咁😂兩塊厚切雞塊肉質好冧,亦都好入味,拉麵湯底既味浸曬入去d肉度。而特盛炙燒豚肉拉麵味道比較濃,加上4大塊係真係4大塊既豚肉,絕對岩曬一眾食肉獸😂😂順帶一提,餐廳冷氣唔知係咪壞佐定唔夠凍,愈食愈熱,所都叫佐罐和梨啤酒降降溫,不過又幾好飲,好有梨味😋總結,中意食拉麵既朋友一定要黎試!
總結,中意食拉麵既朋友一定要黎試!