𝙲𝚊𝚏𝚎真係越開越多,好似永遠都去唔曬嘅感覺😹早排就同 @_seriousfoodblog_ 去咗尖沙咀新開白系𝚌𝚊𝚏𝚎食咗個𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑傾左成個下晝🥰我地大概下午兩點到,當時正正係午餐時段嘅尾聲,非常之吵雜,有一種𝚌𝚊𝚗𝚝𝚎𝚎𝚗飯堂嘅感覺🙊但點完餐後,餐廳突然一片安靜,完全係另一個世界😹如果大家想慢慢食慢慢打卡影相慢慢坐的話一定要避開𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚑𝚘𝚞𝚛喔~.so many cafes now 😮 its impossible to try all of them 😆 went around 2pm! slightly chaotic and it almost felt like a canteen 😔 if you wanna take your time and take some photos, dont come during lunch hours! overall, food is decent 😋 their softshell crab burger is quite unique🦀 & the pasta is up to standard!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.4/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.3/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟可以訂座 • 逢星期一休息✨

《蕃茄蒜香大蝦意粉》$88🌟7.5/10🌟
𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝚃𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎
意粉份量慷慨,質感軟硬度適中👌🏼大蝦煮得唔錯,爽口彈牙,新鮮無咩雪藏味嘅感覺~醬汁方面,感覺係用新鮮番茄煮出嚟嘅味道,帶少少茄香嘅甜味,而蒜味亦都唔算特別重,整體味道就不過不失啦~
《軟殼蟹漢堡配𝚂𝚑𝚑𝚑他他醬》$98🌟7.3/10🌟
𝚂𝚘𝚏𝚝 𝚂𝚑𝚎𝚕𝚕 𝙲𝚛𝚊𝚋 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚃𝚊𝚝𝚊𝚝 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎
漢堡包包體微微烘過,脆脆地,再加埋淡淡嘅牛油香,唔錯~軟殼蟹大大隻,唔會太膩,如果再酥脆少少就𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝𝚘𝚘𝚘嚕✨略嫌𝚂𝚑𝚑𝚑特製他他醬汁過多,雖然有助提升整個漢堡嘅濕潤度,但有點太多太膩嘅感覺🙊味道幾開胃嘅,微辣帶點𝚠𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒味,未必個個接受到~
加咗$𝟷𝟶轉成番薯條,健康少少嘅感覺😹雖然係脆但唔會話超香脆嘅感覺,勝在味道香甜,番薯味夠重~
《𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝙿𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎》🌟6.8/10🌟
紫薯味同拉花一樣淡😹感覺上飲緊一杯暖鮮奶,係飲到尾先飲到淡淡嘅紫薯味~
𝚂𝚑𝚑𝚑 𝙲𝚊𝚏𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚂𝚝𝚞𝚍𝚒𝚘
𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝙿𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎