2023-04-19
🇰🇷一向對韓餐情有獨鍾,岩岩去完韓國返黎依然好掛住韓食,所以今日一於同朋友去食韓燒!🪔餐廳燈光昏暗,氛圍不錯,一入到餐廳店員就安排左我地坐窗口位,沙發卡位寬敞舒適,岩晒同朋友慢慢邊烤肉邊聊聊。坐低後店員就遞上餐牌同埋放上小食,有泡菜、芽菜、蕃薯🍠、豆角。泡菜腌製得好入味,有少少甜味,而且唔會太辣,枱上有一大碗可以自行refill,唔夠嘅話可以再叫職員無限refill (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 望下餐牌,原來假日下午時間都有Lunch Set,$145就已經有名品牛小排+自選2款肉,再配埋柞木韓牛飯,超值!!\ 🐄名品牛小排+和牛牛肋肉+韓牛前胸肉 /作為牛魔王🐮嘅我全部揀晒牛,所有肉都比預期中質素高!!牛小排原汁原味,牛味重;而牛肋肉就腌得好好味,肉質較有口感,鮮嫩多汁;前胸肉脂肪分佈較多,望落好似雪花咁,油花細緻,一燒d油脂就湧晒出黎,入口有好香嘅油脂味,入口即化🤤🤤朋友另外點左汁燒黑毛豬五花肉🐷,五花肉絕對係韓燒必點,燒到外皮香脆,用生菜包住再加埋d生蒜黎食剛剛好,可以中和返油膩感,入口有油脂嘅香氣,伴隨住滿滿嘅肉汁,一個字正 \(≧▽≦)/最令我驚喜係佢個韓牛飯🍚!!韓牛肉碎上面係鮮橙色嘅
\ 🐄名品牛小排+和牛牛肋肉+韓牛前胸肉 /
作為牛魔王🐮嘅我全部揀晒牛,所有肉都比預期中質素高!!