2021-10-06 150 浏览
開始秋涼就想食下燒肉,自自然然又諗起牛魔,所以今日閒日突登去食佢既lunch set!! Lunch其實都幾抵食但只限星期一至五,去開附近既一定要試下! Set 2 和牛特選三盛有牛肩肉、牛五花同埋牛舌,全部都係和牛嚟。油花分佈好平均而燒落基本上廿秒已經夠哂,面頭焦香但咬落仲有肉汁又唔韌,牛味好濃。特別係牛肩肉,食落真係好嫩! 牛舌就要燒耐少少但都係夠哂嫩又新鮮爽口! 加埋飯一齊食咩罪惡感同油膩感都冇哂!Set 5 More肉盛呢個set就包羅萬有,有齊牛肩肉、牛五花、豚肉五花薄切+厚切、醬油雞脾肉同埋黑毛豬頸肉,鍾意食肉既岩哂,除左飯仲有生菜一齊食,加多一份生菜就要$18蚊,我地都照加咗因為真係好新鮮爽脆,加埋燒肉食可以中和到油膩既口感!牛肉一樣都係好出色而特別係雞脾肉都好嫩同埋啖啖肉食落超滿足!飲品方面我地叫咗可以無限添飲既麥茶同埋巨峰梳打。麥茶一嚟已經係一渣,基本上可以倒到5-6杯唔使再添飲,麥味香都幾清新! 巨峰梳打個人都幾推薦,食燒肉當然要飲下D有汽泡既飲品,好爽!!平日午餐時段其實都幾多人但可以食到咁滿足既燒肉set真係值得既!!

Set 2 和牛特選三盛

Set 5 More肉盛