2025-08-04
最近同朋友去咗銅鑼灣一間好正嘅西餐廳,叫做Supreme Steak & Grill,喺登龍街18號地舖,地鐵站行幾分鐘就到,超方便!🥩🔥安格斯級封門柳封門柳係牛扒入面油脂較豐富嘅部位,外層微焦帶炭燒香,切開粉紅色肉質,入口軟嫩得黎唔會太肥,肉汁充滿牛肉嘅濃香,每啖都好juicy!🫶🏻😊肋眼牛排肋眼肥瘦比例啱啱好,油花分佈均勻,牛肉味比封門柳更濃,煎得外皮香脆,內裏嫩滑多汁,咬落去有種入口即化嘅感覺!😆配上燒汁,帶點微甜嘅醬汁同牛扒好match,食完真係有幸福感!😉任食薯條🥹!薯條炸得金黃酥脆,外層脆口,內裏鬆軟,熱辣辣送上,仲有少少海鹽提味,食一個停唔到口!😆 90分鐘內任食,店員會唔定時幫你refill,份量大到我哋食咗三碟都仲有得加,性價比爆棚,啱晒薯條控!🙂↕️🙌🏻整體嚟講,Supreme Steak & Grill嘅牛扒質素高,份量足,環境同服務都好有水準,重點係任食薯條同任飲飲品真心抵玩!喺銅鑼灣搵間咁高CP值嘅西餐廳唔容易,鍾意食牛扒或者想同朋友輕鬆聚餐嘅,呢間店絕對要mark低!😉
安格斯級封門柳
肋眼牛排