2025-05-23 267 浏览
終於嚟試下呢間討論度頗高嘅關西風壽喜燒~~ 門面採用鮮艷嘅紅色,好搶眼!店内環境雖小,座位唔多,但感覺簡約乾淨,坐得舒適。今日時間尚早,所以 walk-in 好快有位,安排坐 bar 枱位置。Menu 上面分別有赤身、肩胛、肉眼三個套餐,最平 $168 起,仲要全日都不設加一~ 每份套餐包括前菜、野菜盛合、一份和牛、蘭王蛋、日本飯/讚崎烏冬、甜品,如果唔夠嘅話仲可以另外追加,一個人食都可以盡興!今次揀咗特選肩胛 & 極上肉眼,呢度主打嘅日本產黑毛 A4 和牛真係好吸引!兩份和牛都好高質,雪花平均,肉味濃郁,而且肉質鮮嫩,尤其肉眼油花最豐富,有少少入口即溶嘅口感 😋 配上自家製嘅壽喜燒汁 & 昆布湯,令風味更加突出!