2018-12-10 1363 浏览
今晚两公婆去左元朗鲜道乐食放题,听朋友仔讲质素唔错,于是慕名前来~~餐牌似一份报纸,入面有好多款式食物任意order,但未开始order食物前,侍应同我地讲有一次性头盘上桌首先有大吞拿鱼腩刺身及赤贝,食第一口,呑拿鱼腩入口即溶,而赤贝好鲜味及爽甜笼仔蒸大蚬,热辣辣好鲜味岩石烧黑毛猪五花腩黑毛猪腩唔靱,加少少盐上面,已好够味味噌甲罗烧(烧松叶蟹盖),好野味,配埋窝巴食,味道好夹。珍宝黄金蚝,烧得啱啱好,唔干身,芝士好味蟹味噌松叶蟹肉釜饭,饭有味噌汤味,好入味,内有蟹肉、香菇,有大约两碗饭份量,好食食完一次性头盘,开始自己order任食,我地order生蚝,够新鲜,creamy ,食左好多转海胆手卷,饭微暖、紫菜够脆,海胆新鲜饮品任饮最后食甜品(一人order一份),双重芒果脆脆杯,内有芒果、粟米片加忌亷,都几得意,味道唔错。朋友仔真系冇介绍错,依间放题质素好高
首先有大吞拿鱼腩刺身及赤贝,食第一口,呑拿鱼腩入口即溶
,而赤贝好鲜味及爽甜
笼仔蒸大蚬,热辣辣好鲜味
岩石烧黑毛猪五花腩
黑毛猪腩唔靱,加少少盐上面,已好够味
味噌甲罗烧(烧松叶蟹盖),好野味,配埋窝巴食,味道好夹。
珍宝黄金蚝,烧得啱啱好,唔干身,芝士好味
海胆手卷,饭微暖、紫菜够脆,海胆新鲜
饮品任饮

朋友仔真系冇介绍错,依间放题质素好高

2018-12-10
用餐时段