黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-02-05 83 浏览
之前系天后都试过黑木亭,今晚行完街就试埋尖沙咀店,尖沙咀相对铺面较大,坐位较多,光线都较明亮少少。而且装潢上都有好日式。今次我同闺蜜两个人,试既野食唔多,但都好特别🤭天妇罗茄子田乐烧平时茄子多数都汁烧去烹调,但今次以天妇罗炸,炸到外层香脆,而且唔厚粉,重keep返靓靓既茄子肉、软烂口感,好食😋带子海胆青瓜卷日本海胆配上火灸带子,青瓜卷内更有牛油果,成个配搭系我钟意,而且好新鲜,而带子重带少少烧汁,单食都好够味。石板A5宫崎和牛厚切👍🏻👍🏻👍🏻 必食一上枱见到白烟雾起,听到发出治治声嘅石烧,非常吸引,但食要快手,唔快手就好易熟晒。和牛已经切片,食嘅时候再轻轻咁样印一印石板,入口即溶、牛味浓郁。日本啤酒拉面其实同啤酒完全冇关系,上层嘅啤酒泡其实系打到好滑、口感绵密忌廉。下层就系秘制嘅冷面汁配有口感既冷面。食嘅时候我就捞匀晒,入口有少少似冻食既雪糕拉面,好得意,出奇配合。蜜桃乌龙熊茶&北海道芒果牛乳乳酸今次朋友饮呢个蜜桃红茶,小熊依然都咁Cute。而我就试乳酸系列,味道适中,有好多嘅芒果肉喺入面,相对熊茶系列少少甜,各有特色。

今次我同闺蜜两个人,试既野食唔多,但都好特别🤭

天妇罗茄子田乐烧

带子海胆青瓜卷