黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
1K
家人為我慶祝生日,自己選了去黑木亭晚飯。到店才知道一星期前展開Cinnamoroll期間限定主題,所以店內有不少親子食客,候位的人也好多,幸好我們提前了訂座,訂了7:30pm的時段。餐廳提供期間限定菜單,本人對玉桂狗並沒特別鍾愛,從一般餐牌點餐就是了。火焰鵝肝和牛青蘋果卷,以和牛包裹飯卷,面層鋪上鵝肝及魚子醬,口感及味道好豐富!軟嫩的和牛、細滑的鵝肝、微微鹹鮮的魚子醬,各有其味道,又不會太過突出,配合得很好。刺物盛 寶藏。八點の覓食,有八款刺身及三隻生蠔。法國St. Martin生蠔,蠔肉飽滿,帶淡淡海水味。刺身都是常見款式,每款都算鮮甜。海膽份量不少,味道甜而不腥。沒嚐過的是飛機魚薄切,口感柔軟的白身魚刺身,味道清甜。流心芝士玉子燒,玉子燒面層灑上大量木魚碎,加上紫菜及醬汁,猶如御好燒的風味。玉子燒富蛋香,加上流心芝士,夠滋味。真燒蟹甲羅,用蟹蓋形的器皿盛載的甲羅燒,底下的蠟燭令甲羅燒保持微暖溫度,蟹膏上鋪滿蟹肉、蟹籽及蔥花,拌勻後可塗抹於多士上吃。略嫌調味偏淡,不夠濃郁。三味鐵板A5和牛鵝肝,熱石上有厚切和牛、大蔥蒜蓉和牛及鵝肝,和牛比起鵝肝出色。 半熟的厚切和牛充滿油脂香卻又不會

火焰鵝肝和牛青蘋果卷
刺物盛 寶藏。八點の覓食
流心芝士玉子燒
真燒蟹甲羅
三味鐵板A5和牛鵝肝
三味鐵板A5和牛鵝肝,熱石上有厚切和牛、大蔥蒜蓉和牛及鵝肝,和牛比起鵝肝出色。 半熟的厚切和牛充滿油脂香卻又不會令人滿咀油,大蔥蒜蓉和牛好惹味。
海膽和牛粒石鍋飯
海膽和牛粒石鍋飯,石鍋飯內有和牛粒,大量蟹籽及少許海膽,享用前連生蛋黃一起拌勻。比較吃到牛肉粒及蟹籽,有飯焦,但整體口味偏淡。
黑松露牛油野菌珍寶燒蠔
黑松露牛油野菌珍寶燒蠔 (原價:$68/隻),珍寶燒蠔有買一送一優惠。本來落單的是蛋黃醬芝士焗蠔,售罄了也沒職員通知,直至我們追單才知道,店員才問我們要不要轉另一款口味。黑松露牛油野菌珍寶燒蠔的賣相不討好,野菌好碎,再加上黑松露,烏卒卒的賣相。蠔殼珍寶,蠔肉卻不是,所以只覺得吃了一堆牛油碎菌。
提拉米蘇配奧利奧雪糕
提拉米蘇配奧利奧雪糕,沒有賣相可言,即使有一隻熊仔冰,也絕對不是打卡able。Tiramisu及Oreo雪糕的味道也好普通。

這頓晚飯的食物質素參差,有好吃的也有味道一般般的,所以覺得價位上不太值。加上店面不小,而店員又不多,所以服務也是一般。過了最繁忙的時段,才會有職員主動添茶加水。
2024-11-24
火焰鵝肝和牛青蘋果卷
刺物盛 寶藏。八點の覓食
流心芝士玉子燒
三味鐵板A5和牛鵝肝
  • 刺物盛寶藏。八點の覓食
6天前 0 浏览
趁星期五放假約咗老公去尖沙咀搵食,今次揀咗間人氣店嘆嘆串燒,因為行經餐廳樓下比它吸引,$198任食 還可追加$98任飲,重點竟然有蠔,種類講真唔算多,不過價錢算經濟,每樣都熱辣辣,如果驚凍咗店員會提供gas爐比你預熱,細心位,好多一對對傾下偈嘆住串燒,個人極愛嘅燒牛舌燒得剛剛好唔會過韌,燒雞亦仍有汁水,雞比軟骨雞髀肉都齊,豬五花甘香油脂爆口,當然金菇牛肉卷,露筍卷,荔枝豬肉卷都出色,燒菠蘿超甜,燒蠔一般因為用咗醬汁蓋過蠔嘅鮮味,黑松露唔太配搭, 純個人口味。冷氣夠亦唔成身燒烤味,爽,飲品都多選擇, Asahi, Apple Cider, 汽水,特飲也有,可以接受。全店嘅員工都偏後生有活力,跟單處理都快手。其實還有入口一個小吧台,有麵豉湯沙律同埋凍蝦添。
其實還有入口一個小吧台,有麵豉湯沙律同埋凍蝦添。

2025-06-19
2025-06-18 0 浏览
放題真係吾好食,吾會再食,又無乜野食揀,食日本燒物連蔥冬菇都無,要飲野加98蚊,啲野食又凍冰冰。。。,又落錯單,送晒錯隔離枱,就算有折頭都吾好差成咁ar..真係吾好去
,又落錯單,送晒錯隔離枱,就算有折頭都吾好差成咁ar..
真係吾好去
2025-06-18 0 浏览
今日行過尖沙咀,睇到哩間餐廳出咗好多新嘢,咁試試啦。晚市餐廳好旺,基本上全滿,唔想等位一定要book定位先。藍碟花佛手柑熊茶,呢杯熊茶真係好得意,藍碟花嘅藍色漸層好靚,打卡一流。佛手柑嘅清香好突出,飲落去有淡淡柑橘味,唔會太甜,好refreshing。北海道士多啤梨牛乳乳酸,杯野粉紅色好少女心,入口係超濃嘅士多啤梨味。乳酸帶微微酸味,平衡返甜度,唔錯。草莓南蠻醬吉列炸蝦, 蝦肉超大一隻,差唔多有巴掌大。吉列蝦炸得金黃香脆,蝦肉鮮甜彈牙爽口。南蠻醬好有驚喜,酸酸甜甜奶味濃郁,同炸物好夾。千島牛油果軟殼蟹卷,卷好豐富,內裡軟殼蟹炸得酥脆,上面鋪滿牛油果,仲添加咗日式千島醬汁調味。一啖一件好滿足,口感從脆口到creamy,非常豐富。三味鐵板A5和牛鵝肝,一份有3款肉,A5和牛,鵝肝同大蔥蒜蓉和牛。A5和牛雪花分明,煎到半熟,簡直入口即溶。鵝肝煎得外脆內軟,搭配埋多士同蘋果片一齊食用,味道層次好豐富。最得意係大蔥蒜蓉和牛,和牛軟嫩,大蔥清甜,食到停唔落口。搭配嘅蒜蓉汁好有特色,微酸帶少少辣味,好似日本和中國醬汁啲fusion版,好得意。
2025-06-16
  • 三味鐵板A5和牛鵝肝
  • 千島牛油果軟殼蟹卷
  • 藍碟花佛手柑熊茶
2025-06-18 0 浏览
呢排日日落雨都唔想周圍去,咁岩公司附近有間日式居酒屋同事話book左位帶埋我去,佢話平時夜晚都好爆場,要提早兩日預約😳由地下到樓上門口,整條樓梯都滿滿日式裝潢,好似慢慢穿梭到日本咁💛我地揀左佢個串燒放題同飲品放題,可以盡情90分鐘飲飲食食,歡聚暢談😽肉類主要以雞肉、豚肉、蔬菜類為主,食左2 round都足以填飽個肚,佢地上菜都好快靚正,服務都好到位👍🏻真係好適合情侶同埋一大班朋友過黎happy hour🥰

服務都好到位👍🏻

真係好適合情侶同埋一大班朋友過黎happy hour🥰
黑木亭居酒屋是位於尖沙咀的一家燒串店,這裡充滿日式風情,有櫻花樹、油紙傘壁畫等元素,營造出具有濃郁日式風格且適合拍照打卡的特點。菜單上有多種串燒選擇,如薄切牛舌、黑豚五花腩、雞腿肉、燒蠔等,還有粟米、翠玉瓜以及創意組合豚肉蒜芯卷、黑豚荔枝卷等,另外還有醬油飯團、明太子飯團這類主食,能滿足不同食客的口味需求。食材烤制得恰到好處,色澤誘人,像雞翅、五花肉等串燒焦香適宜,還有沖繩黑糖燒菠蘿這類特色口味菜品。90分鐘的串燒放題形式,增加了用餐的緊迫感和趣味性,適合喜歡盡情品嘗多樣美食的食客。

2025-06-15 0 浏览
15/6 18:00入座,散叫單點或任食串燒都係以90分鐘時間享用,人手落單再入機已用15-20分鐘,不過野食好Q快到,J似係.....,價錢中上上價位,味道不過不失,可以不試,食評勁好未必為真!大家小心!由於質數麻麻未有再加單!飲食業價錢質素每況越下,舖租人工貴,食客就佢餓狗搶屎,限時食已經難為自己,真係好難同國內亞洲地區比較,,執完又開開完又執不無道理,因為已經練成一招了!
2025-06-15
庆祝纪念
父亲节
🌟薯茄(牛油脆皮薯仔沙律)雪茄形狀的牛油脆皮薯仔沙律真係非常特別,牛油脆皮薯仔以雪茄形狀呈現,外脆內軟,口感非常誘人。薯仔嘅香味加上牛油嘅濃郁,令整體味道更加豐富,讓人一口接一口,停唔到手。🌟A5宮崎和牛爽脆豚肉片熊之壽喜鍋呢個壽喜鍋以A5宮崎和牛為主角,肉質極之鮮嫩,入口即化,搭配爽脆嘅豚肉片,味道更加豐富。湯底嘅甜味同醬油嘅鹹香完美融合,令每一口都充滿層次感,真係一試成主顧。🌟廚師發辨壽司(8貫)呢8貫壽司精緻可口,食材新鮮,魚肉質感同米飯黏度恰到好處。特別推介佢哋嘅三文魚同吞拿魚,鮮美嘅海味令人陶醉,搭配嘅芥末同醬油更提升咗味道嘅深度。🌟紫幻檸檬青瓜梳打呢款飲品清新脆口,檸檬嘅酸味同青瓜嘅清香相得益彰,真係一款消暑佳品,令人感覺神清氣爽。🌟紅火龍佛手柑熊茶呢款茶飲別具一格,佛手柑嘅香氣濃郁,紅火龍果嘅色彩亦好吸引。茶嘅口感柔和,適合搭配唔同嘅料理,為整餐增添咗唔少趣味。無論係同朋友聚餐定家庭聚會,我都會強烈推介畀鍾意日式料理嘅朋友!
🌟薯茄(牛油脆皮薯仔沙律)
雪茄形狀的牛油脆皮薯仔沙律真係非常特別
,牛油脆皮薯仔以雪茄形狀呈現,外脆內軟,口感非常誘人。

🌟A5宮崎和牛爽脆豚肉片熊之壽喜鍋
呢個壽喜鍋以
A5宮崎和牛

🌟廚師發辨壽司(8貫)

🌟紫幻檸檬青瓜梳打

廚師發辦壽司八貫
熊之壽喜鍋
紫幻檸檬青瓜梳打及紅火龍佛手柑熊茶
2025-06-11 0 浏览
昨日同朋友行街時突然間好想食串燒 , 就去到尖沙咀黑木亭的環境令人驚喜,樓梯間的櫻花布置,讓人彷彿置身於日本感覺,為用餐增添了一份悠閒雅緻的氛圍。座位寬敞舒適,燈光柔和,無論是三五知己聚餐,還是獨自享受美食, 都是好合適的。.串燒放題詳情價錢 : $198串燒放題 + $98任飲無酒精飲品( 當中包含啤酒任飲的)串燒種類 : 超過20款新鮮熱辣辣的,令我覺得回味無窮的, 不停會再叫的。🌽烤粟米的香甜多汁, 也燒得恰到好處,不會太燶, 超級好味🍡牛舌串口感彈牙,燒烤後帶著微微焦香,肉汁豐富,配簡單調味 就已經可以了🍡豚肉蒜心卷外層焦香、肉汁豐富,蒜心清脆爽口, 兩者配搭非常特別而且好食, 口感豐富, 帶來新鮮感 👍👍

串燒放題詳情

新鮮熱辣辣的,令我覺得回味無窮的, 不停會再叫的。
🌽烤粟米的香甜多汁, 也燒得恰到好處,不會太燶, 超級好味

2025-06-10 0 浏览
朋友話知道呢度有$198放題+$98汽水啤酒飲放題,我即刻有興趣一試,因為我好鍾意食串燒平時如果食串燒要食到飽一定唔止呢個價錢。平日大約七點左右,已經差不多全場滿座好彩我哋有訂位。 性價比之高令人讚歎。更有現場Live Band+Busking悠揚演奏,為美食之旅添上一抹浪漫。串燒入邊特別鍾意呢幾款encore咗好多次:黑豚蘆筍卷,黑豚肉包住脆嫩綠蘆筍,外皮微焦而內裏柔嫩;黑豚荔枝卷,包裹新鮮荔枝果肉,肉脂的焦香滲入荔枝,果肉的甜汁反哺肉質,黑豚肉的彈嫩肌理纏繞,托著果香甜潤,封存在焦香的肉卷之中,好味,最鍾意呢款!!厚切豬頸肉,外皮焦脆,內裏粉潤,脂肪的柔滑與瘦肉的嚼勁交替,肉香中是肉食者的享受;黑豚五花腩串,肥瘦層疊,外層脆皮,內裏肥肉化為半透明的膠質,刷上秘調味噌醬,鹹鮮中帶著回甘,肉串肥瘦相間,咬下時油脂在舌尖化開;另外唔少得我最鍾意嘅牛肉金菇卷包裹新鮮金針菇,牛肉表面焦香而內裏粉嫩,金菇的汁水被鎖入肉中 牛肉的柔嫩與金菇的爽滑纏繞,又係叫咗好多串;另外仲叫咗:雞翼,雞軟骨,雞皮,明太子飯團,脆燒豆腐,粟米,冬菇,日本牛油番薯等。 食到好飽。

串燒入邊特別鍾意呢幾款encore咗好多次:
黑豚蘆筍卷,黑豚肉包住脆嫩綠蘆筍,外皮微焦而內裏柔嫩;

2025-05-15
2025-06-08 1701 浏览
🌟🍴 【 尖沙咀•黑木亭居酒屋 】 🍴🌟 📍 黑木亭居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 三味鐵板A5和牛鵝肝草莓南蠻醬吉列炸蝦天降横財炸福袋北海道士多啤梨牛乳乳酸柚痷燒美腿乳鴿藍蝶花佛手柑熊茶🍽️ 三味鐵板A5和牛鵝肝 🥩🦢入口即化的A5和牛,油脂香氣爆棚,搭配濃郁鵝肝,簡直是味蕾的奢華派對!三味調醬層次分明,微辣、微甜、微酸,每一口都驚艷!😍🍤 草莓南蠻醬吉列炸蝦 🍓外酥內嫩的吉列蝦,裹上獨特的草莓南蠻醬,酸甜交織,果香四溢!這創意組合太驚喜,蝦肉彈牙,醬汁讓人停不了口!🤤💰 天降横財炸福袋 🥟外皮金黃酥脆,內餡豐富多汁,咬下去滿滿驚喜!彷彿真的「天降横財」,每一口都是幸福感爆棚,超推這道創意小點!🎉🥛 北海道士多啤梨牛乳乳酸 🍓🥤北海道牛乳的濃郁奶香,混搭士多啤梨的清新酸甜,乳酸菌飲品順滑爽口,完美平衡甜膩,喝完超滿足!😋🐦 柚痷燒美腿乳鴿 🍊乳鴿皮脆肉嫩,柚子醬燒得恰到好處,酸香中帶點焦糖甜,風味獨特!腿肉 juicy 無比,每咬一口都想尖叫!🔥🫖 藍蝶花佛手柑熊茶 🦋🍋藍蝶花的夢幻色澤,搭配佛手柑的清新柑橘香,茶味
🌟🍴 【 尖沙咀•黑木亭居酒屋 】 🍴🌟
📍 黑木亭居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

💰 天降横財炸福袋 🥟

🥛 北海道士多啤梨牛乳乳酸 🍓🥤

🐦 柚痷燒美腿乳鴿 🍊

🫖 藍蝶花佛手柑熊茶 🦋🍋
藍蝶花的夢幻色澤,搭配佛手柑的清新柑橘香,茶味清爽又帶點花香,視覺與味覺雙重享受!超適合餐後來一杯!🌸

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 880

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#美食 #web3 #黑木亭
#香港美食 #香港泰國菜 #泰國餐廳 #旺角美食 #香港探店 #旺角探店 #香港必食餐廳 #平民泰國菜
2025-06-08 0 浏览
💕黑木亭居酒屋💕而家食個串燒飽肚都要好貴竟然發現呢間有串燒放題當然要同朋友去試吓啦除咗放題之外仲有散叫咁計過數當然覺得放題抵啲啦兩個人食90分鐘先至每位$198如果飲埋嘢就每位加$98啤酒汽水任飲 估唔到仲有支裝藍妹飲飽食醉 超滿足👍店舖座位都闊落 好欣賞店舖嘅裝修有晒日本氣息 有好多打卡位都好靚同朋友慶祝都可以有多個選擇店員都好勤力收碟 有服務今日嘅星期一早段都坐爆9成位相當熱鬧 證明都系高質店鋪😍#########################💙薄切牛舌 必食燒得好軟熟 吾似其他會硬加上黑胡椒味道 配出牛舌鮮味好食 點左都有10串 食回本😋💙金菇肥牛卷 又必點索汁食材之選 金菇爽脆中和左肥牛嘅香 又吾會漏配上醬汁一流👍💙黑豚五花腩串好厚身 燒到香脆一條條咬落去爽脆 食出豬嘅甘香值得要食☺️💙黑豚荔枝卷依個配搭第一次見出於好奇點都要試果然有一番風味油膩嘅豬肉配上荔枝好清新完全中和左個肥膩感覺😜💙雞翼有2款口味選擇蜜糖同鹽燒2樣都好食另外仲可以自己落七味粉更加香口💙菠蘿 翠玉瓜 粟米 甘薯💙依啲蔬菜類燒出黎都爽脆 好甜 好食完全吾肥嘅選擇 岩哂健康人士*****************
💕黑木亭居酒屋💕

店鋪環境裝修都好精緻
適合朋友聚會 情侶談心
大家可以預先訂坐留位啦😍
2025-06-07 3016 浏览
尖沙咀好多唔同嘅美食, 上網見到介紹呢間日式串燒放題198蚊幾抵食, 就決定食呢間。 位於尖沙咀金馬倫道,地鐵站行過去只需要幾分鐘, 呢度裝修好靚好有日本風情, 由門口樓梯至到 一樓餐廳 超多打卡位,好靚, 啱曬最鍾意打卡嘅朋友。串燒雞翼:調味恰到好處, 外皮酥脆肉質鮮嫩。燒牛舌:口感獨特, 肉質爽滑彈性十足。脆燒豆腐:外脆內軟, 香氣四溢, 配搭特製醬汁, 甚有風味。黑豚荔枝卷:黑豚肉肉質嫩滑, 包裹著新鮮荔枝, 口感層次分明 清甜可口。最鍾意食佢嘅燒蠔: 燒蠔有兩款口味, 黑松露白汁燒蠔及 煙肉粒牛油燒蠔, 兩款味道各有特色, 蠔肉脹卜 卜鮮甜美味。另外仲可以加98蚊任飲罐裝飲品及啤酒, 可以盡情暢飲。
串燒雞翼:
調味恰到好處, 外皮酥脆肉質鮮嫩。
燒牛舌:
口感獨特, 肉質爽滑彈性十足。
脆燒豆腐:
外脆內軟, 香氣四溢, 配搭特製醬汁, 甚有風味。
黑豚荔枝卷:
最鍾意食佢嘅燒蠔:
另外仲可以加98蚊任飲罐裝飲品及啤酒, 可以盡情暢飲。
2025-06-06 1203 浏览
黑木亭嘅90分鐘串燒任食真係好吸引,見到個Menu上面嘅菜式每樣都想試吓!再加$98就可以有飲品/啤酒放題,性價比高!必試推介:🍢燒汁牛肉金菇卷我覺得呢一個係整得最好食嘅串燒,味道唔會太濃,啲汁又滲晒入去個金菇入面,兩者組合真係令我一試再試,全餐叫得最多嘅一個卷😍🍢黑豚露筍卷呢個卷就清新為主,兩者組合令你喺眾多味道比較重嘅串燒入面突為而出👍🏻🍢豬肉秋葵卷如果鍾意食秋葵嘅朋友絕對推薦你試一試,因為冇諗過原來豬肉同佢可以咁夾🤤🦪黑松露白汁燒蠔啲蠔好大隻啖啖肉,十分鮮美🍢黑豚荔枝卷食得太多肉,想要啲refreshment ?可以試吓呢個,荔枝味好甜,加埋一齊好特別。 🍠日本產牛油甘薯餐廳名稱:黑木亭居酒屋餐廳地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

必試推介:
🍢燒汁牛肉金菇卷
🍢黑豚露筍卷
🍢豬肉秋葵卷
🦪黑松露白汁燒蠔
啲蠔好大隻啖啖肉,十分鮮美
🍢黑豚荔枝卷
🍠日本產牛油甘薯

餐廳名稱:黑木亭居酒屋
餐廳地址:尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓
2025-06-06 785 浏览
📍 黑木亭居酒屋{尖沙咀}@blackwoodizakayatst呢一間居酒屋喺食飯時間有好多人已經喺度等緊位,聽到好多人都係經OpenRice預約,因為有live show,更加有串燒放題,啤酒任飲🍻更加有汽水、烏龍茶,另外仲有Band+Busking+特色A La Carte😳晚晚都俾人哋炒熱個場🤭今個夜晚,已經唱咗好多經典回憶歌曲,有普通話亦都有廣東話,成餐飯都唔會有悶場🥢🥢🥢串燒嘅款式都好多,以下都已經超過10款!燒生蠔、雞皮串、醬油飯團、日本產牛油蕃薯、雞翼、明太子飯團、煙肉粒牛油燒蠔、厚切豬頸肉串、黑豚五花腩、簿切牛舌、雞軟骨、雞髀肉、粟米、脆燒豆腐、鴛鴦翠玉瓜、豚肉秋葵卷、豚肉蒜心串等等☝️由於因為我有啲晏嚟,所以有啲嘢已經售罄😩😩本人比較最欣賞嘅係燒粟米🌽燒得唔會乾身,而且牛油味勁重!鴛鴦翠玉瓜有沙律醬同明太子醬,明太子醬比較濃郁,係我鍾意嘅口味,而且翠玉瓜好濕潤!明太子飯團,豚肉秋葵卷都係我嘅最愛,不停嗌不停食🩷🩷🩷仲有燒蠔放題,雖然每一隻蠔都細細隻,但係可以任食都已經食返夠本,生蠔上面嘅芝士先係精華,燒得好濕潤,同時亦都唔會蓋過蠔味🦪仲有啤酒任飲,見到每一台都差唔多一

📍 黑木亭居酒屋{尖沙咀}

@blackwoodizakayatst

串燒嘅款式都好多,以下都已經超過10款!

由於因為我有啲晏嚟,所以有啲嘢已經售罄😩😩
本人比較最欣賞嘅係燒粟米🌽燒得唔會乾身,而且牛油味勁重!

明太子飯團,豚肉秋葵卷都係我嘅最愛,不停嗌不停食🩷🩷🩷

仲有啤酒任飲,見到每一台都差唔多一定會有一兩杯,依個生啤任飲已經抵返晒🍻🍻🍻