2018-01-28 41 浏览
今個月同朋友齊齊出雙糧, 所以一於食豪D =] 朋友SUGGEST 話食日本野, 我當然冇問題啦!我地去左銅鑼灣磯幸食~因為次次經過都想食,不過次次都覺得有D 貴就冇入到.一開始先叫個日本凍番茄,蕃茄新鮮多汁而且大大粒,仲配埋爽口既海藻,口感豐富。刺身我地點左油甘魚、赤貝、帶子,非常新鮮肥美,特別要讚下個油甘魚,冇咩油膩感,好正。叫左個燒象拔蚌爽口彈牙;燒蠔雖然唔算大隻肥美,但入口滑順鮮甜!燒大啡菇,好JUCIY!另外我地叫左個BOSTON 龍蝦,唔好講笑,呢個真係好抵食,龍蝦肉質飽滿,紮實有彈性,而且啖啖肉,仲有滋味既蝦膏!朋友見到有沖繩豬手,話一定要試,食落口覺得鹵得好入味,而且帶甜,可以一試。最後我地仲叫左個蟹肉釜飯,好香,蟹肉又足料,份量多,食完已經有飽肚感。整體味道唔錯,環境又舒服,服務都周到佢地會不停加茶換碟,衛生GOOD =]

2018-01-27