2021-09-29
《尚上下夏》繼續邊爐post🤣 睇介紹話呢間啲雞煲好食!而且見到餐廳四周都有好多貓既畫😍 好可愛~ 就同埋都鍾意貓貓既朋友一齊去食雞煲!🤩🍭雞半份($159)呢度我覺得最特別係佢啲雞煲有分雞/雞胸/雞髀!可以因應個人喜好去揀!但我地最尾都係叫咗最傳統既雞件🤣 佢仲有得調教辣度!怕辣既我叫咗微辣!嚟到已經聞到好鬼香!啲雞件份量好多,見到調味調得好深色就知好惹味!佢仲有好多豬皮喺入面,都好爽口好食!同埋微辣既辣度真係剛好!怕辣既可以好放心咁食!🍭爽脆墨魚咀($79)食完雞煲就可以加水打邊爐!亦可以加錢去加湯底,湯底既選擇都好多!我地就咁加水~ 墨魚咀份量都幾多!好有咬口!不過有啲淡味要點醬油食!🍭鮮蝦芫荽燒賣($79)另一特別之處係佢有幾款芫荽類既嘢!見好多人都點芫荽牛肉卷,但因為友人唔食,加上我呢個燒賣控好想試下芫荽燒賣!佢粒粒都幾大舊下!有啲蟹籽喺上面但其實放入去碌完都會跌晒出嚟🤣 食落幾香口,同埋啲燒賣肉係好足同少肥肉,唔錯!🍭手打四寶丸($60)四寶丸包括墨魚丸、蝦丸、雞丸同埋豬肉丸~ 大推佢個墨魚丸真係好正!其他普通,如果俾我再叫我會全部叫晒墨魚丸🤣🍭黑豚肉($60)叫咗半份黑豚
🍭雞半份($159)
🍭爽脆墨魚咀($79)
🍭鮮蝦芫荽燒賣($79)
🍭手打四寶丸($60)
🍭黑豚肉($60)
叫咗半份黑豚肉,相比起墨魚咀同燒賣,呢個就差少少~ 不過呢個價錢其實都唔可以expect 太多~ 份量唔多同埋肉質屬正常冇咩特別!
🍭津路烏龍茶($18)
🍭醬芥($24)